Kom i gang
Kom igang som medarbejder
Planday for medarbejdere - Web Guide

I denne artikel får du et overblik over alle hovedfunktionerne når du bruger Planday på en computer.

Sepideh avatar
Skrevet af Sepideh
Opdateret over en uge siden

🎯 For medarbejdere der er nye i Planday.

Velkommen til Planday! Denne vejledning viser dig hvor du finder de vigtigste funktioner når du bruger Planday på web.

Du kan logge på Planday via en browser. Det gør du ved at gå til URL-adressen for din Planday-konto og angive dit brugernavn og din adgangskode. Hvis du ønsker mere vejledning omkring login, kan du kigge på artiklen Sådan logger du på Planday.

Forsiden

I den øverste menu kan du se seks områder i Planday: Forside, Vagtplan og Medarbejdere til venstre. Til højre kan du finde Hjælp, dine beskeder og din profil.

Når du vælger Forside får du et overblik med de oplysninger du selv har valgt til. Du kan selv indstille, hvilke elementer du vil have vist her via Rediger Overblik.

Du kan vælge mellem widgetterne Nyheder, Begivenheder og Afventer handling. Her kan du se de handlinger, der kræver din opmærksomhed, og du kan holde dig ajour med nyheder og begivenheder.

Rediger din profil

Klik på dit navn for at få vist dropdown menuen. Du kan ændre din konto eller logge ud af Planday. Under Rediger kan du skifte dit brugernavn, opdatere din adgangskode, skifte sprog eller opdatere dine personlige indstillinger.

Husk at trykke Gem i bunden af siden for at beholde dine ændringer.

Se mere om hvordan du gør ovenstående i kollektionen Profil indstillinger.

Se din vagtplan

Under Forside > Din vagtplan kan du finde en detaljeret visning af din arbejdskalender. Det er din arbejdsgiver, der bestemmer, hvilke kolonner der vises her. Klik på en vagt, byt den, eller gør den tilgængelig, så andre kolleger kan gøre krav på den.

Planday DK_Din vagtplan web.png

Se din tilgængelighed

Gå til Forside > Din tilgængelighed. Klik på Redigér alle og rediger din status ved at angive din tilgængelighed eller utilgængelighed. Giv en kommentar, hvis det er relevant og husk at Gem alle.

Bemærk venligst, at dette ikke er det samme som at anmode om fri. Din leder kan stadig planlægge dig på en dag, hvor du har markeret, at du ikke er til tilgængelig. Tilgængelighed giver dem kun besked om dine præferencer, når de planlægger dig til vagter.

image

Få et overblik over dit fravær

Du kan anmode om ferie i Planday, hvis din arbejdsgiver har aktiveret muligheden. Gå til Forside > Dit fravær for at anmode om fravær. Afhængigt af, hvordan Planday er blevet opsat af din virksomhed, kan du se forskellige typer feriekonti. Når du har anmodet om ferie, er det op til din leder at godkende den. Spørg evt. din leder om, hvordan Planday bruges til ferieadministration.

Planday DK_Dit fravær medarbejder.png

Se dine lønsedler

Hvis din arbejdsgiver har gjort lønsedler tilgængelige i Planday, kan du finde dem under Forside > Lønsedler.

Se din afdelings vagtplan

Gå til Vagtplan for at se den fulde vagtplan for hver enkelt afdeling, du har adgang til. Du vil som standard se en ugentlig vagtplan, men din arbejdsgiver kan have aktiveret andre visninger. Alternativt kan du selv vælge uge, 2-ugers eller månedsvisning.

Her kan du se, hvem du arbejder med, eller du kan finde kolleger, der kunne være interesseret i at bytte vagter med dig. Hvis din arbejdsgiver har aktiveret funktionen Kontraktregler, vil du se dit profilbillede i en farvet ramme i vagtplanen. Hold musen hen over den for at se, hvor mange timer du er planlagt til i forhold til din kontrakt.

Se Medarbejderoversigt

Hvis du klikker på Medarbejdere kan du se oplysningerne om dine kolleger, som din arbejdsgiver har gjort tilgængelige. Du kan som regel finde mailadresser og telefonnumrene til dine kolleger her. Du kan også sende beskeder direkte herfra.

Se dine dokumenter

Generelt

Hvis din virksomhed uploader generelle dokumenter til Planday, kan du finde dem ved at navigere til Medarbejdere > Dokumenter. Det kan f.eks. være personalehåndbøger, brugsanvisninger eller andre relevante oplysninger.

Filer

Hvis din arbejdsgiver i stedet har valgt at uploade et personligt dokument på din individuelle profil, f.eks. paskopi eller andre private filer, kan du finde disse i din Profil > Rediger.

Bemærk venligst, at de personlige filer ikke kan tilgås via Planday-appen.

Beskeder

Klik på ✉️ ikonet for at finde alle dine beskeder mellem dig og dine kolleger i Planday. Gå til indbakken for at se alle dine tidligere og nuværende beskeder.

Find hjælp

Vi anbefaler at du går til din virksomheds Planday administrator eller direkte leder hvis du har nogle spørgsmål vedrørende Planday.

​Under Hjælp menuen finder du følgende muligheder;

Se også:

ℹ️ Har du flere spørgsmål?
Kontakt din Planday administrator eller direkte leder hvis du har spørgsmål til brugen af Planday.
🔍 Søg hjælpecenteret | Se video vejledninger på Tutorials.Planday.com

Tags

Denne liste hjælper med at finde de rigtige oplysninger i hjælpecentret. Den kan have ført dig hertil, hvis du ledte efter dette emne på et andet sprog eller brugte bestemte søgeord.

se lønsedler, lønsedler, lønseddel