Opret og rediger vagter

Lær hvordan du opretter og redigerer vagter i Planday på computeren eller i appen.

Sepideh avatar
Skrevet af Sepideh
Opdateret over en uge siden

🎯 For adminstratorer.

Lær Planday’s stuktur at kende her. Bliv bekendt med vagtplanen her.

💡Gå direkte til artiklen Flyt, kopiér, slet og godkend vagter.

Sådan opretter du vagter i vagtplanen

Gå til Vagtplan. Vær sikker på du har valgt den rette afdeling i dropdown listen øverst til venstre, i tilfælde af flere afdelinger.

Uanset om du er i Medarbejder, Grupper eller Funktionsvisningen (eksemplerne i denne artikel er i medarbejdervisning), skal du holde musen hen foran medarbejderens navn på en given dag og klikke på det blå plus ikon der dukker op.

Der åbner et redigeringsvindue. I dette vindue kan du angive forskellige indstillinger for vagten.

Klokken: Sæt et start- og sluttidspunkt for vagten.

Tildelt til:: Tildel vagten til en bestemt medarbejder, eller vælg eventuelt Ledig vagt, hvis du ønsker, at medarbejdere skal kunne anmode om vagten.

Gruppe eller funktion: Vælg en personalegruppe eller en funktion fra drop-down listen, som skal tildeles denne vagt.
💡 Kun Personalegrupper, som medarbejderen er en del af, kan vælges her.

Vagttype: Lad valget stå på Normal for at oprette en almindelig vagt. Hvis du ønsker at anvende en bestemt vagttype, skal du vælge den, du foretrækker, på drop-down listen.

Varighed og Pauser: Vagtens varighed og pauser vises øverst til højre. Du kan redigere pauser i bunden af modulet.

Godkend vagt til lønkørsel: Bevæg skyderen til højre for at godkende vagten og medtage det til lønregistrering
💡 Vagter, der ligger i fremtiden, kan normalt ikke godkendes i forvejen. Kontakt vores supportteam, hvis du er interesseret i at tilsidesætte denne funktion.

Giv medarbejder besked: Du kan eventuelt markere feltet Besked, så modtager medarbejderen automatisk en Planday-besked når vagten oprettes. SMS kan også være en mulighed, hvis dette er slået til for jeres Planday konto.

Endelig skal du bekræfte ved at klikke på Opret, så den færdige vagt vises i vagtplanen.

Lær mere i artiklen Flyt, kopiér, slet og godkend vagter.

Klik her for at se de valgfrie indstillinger ved oprettelse af en vagt

Kommunikation: Her kan du vælge at tilføje en vagtnote til medarbejderen vedrørende denne vagt.

Bemærk: Din kommentar kan maks være 250 tegn inklusiv mellemrum.

Pauser: Her kan du manuelt tilføje en eller flere pauser. Du vil også kunne se. hvis du har indstillet automatiske pauser. Få mere at vide i artiklerne omkring pauser.

Lønsats: Du kan eventuelt indtaste en løn pr. time eller en løn pr. vagt, som tilsidesætter standardlønværdien fra personalegruppen.

Tillæg: Fra drop-down listen kan du valgfrit vælge et løntillæg, der skal anvendes på denne vagt.

Kopier: Du kan eventuelt vælge at lave yderligere kopier af vagten. Disse vises i vagtplanen på samme dag og kan redigeres eller flyttes af dig efterfølgende.

Hvorfor vises en personalegruppe ikke?

Årsagen er som regel, at en administrator har skjult personalegruppen i vagtplanens gruppevisning. Tjek dette i Vagtplan > Grupper > Administrer grupper. Her kan du vise eller skjule personalegrupper ved at klikke på ikonerne (3).

💡Denne indstilling gælder for alle vagtplansvisninger og alle administratorer/ledere med adgang til vagtplanen.

Opret vagter i Planday appen

Tryk på Vagtplan 1️⃣ i menulinjen, og sørg for at have valgt den korrekte Afdeling 2️⃣. Tryk derefter på det blåt plus 3️⃣ på den ønskede funktion/medarbejder i vagtplanen.

Når du opretter en ny vagt i appen, finder du næsten alle de muligheder, der er tilgængelige på web, bortset fra Løn pr. time/vagt og Løntillæg. Du kan gemme start- og sluttidspunkterne for vagten ved at trykke på Gem som tidsblok for at have dem til rådighed som en skabelon.

Når du har indstillet vagttidspunktet og valgt en personalegruppe/funktion, skal du bekræfte ved at trykke på afkrydsningssymbolet ✔️ (Android) eller Opret (iOS) øverst til højre 4️⃣, så den færdige vagt vises på vagtplanen.

Få mere at vide i artiklen Flyt, kopiér, slet og godkend vagter.

Sådan redigerer du vagter

For at gøre dette, skal du klikke på vagten du ønsker at redigere, foretage ændringerne og bekræfte ved at trykke Gem.

Afhængigt af hvilken visning i vagtplanen du er i, kan du også udføre hurtige redigeringer. Før din mus over vagttidspunktet, personalegruppen, funktionen eller navnet på medarbejderen som har vagten og lav ændringer direkte.

Bemærk: I fanen Historik kan du se, hvem der har foretaget ændringer og hvornår. Du kan også få adgang til vagtplanshistorikken ved at gå til Vagtplan > Værktøjer > Vagtplanshistorik. Læs mere i artiklen Se vagtplanshistorik.

Rediger flere vagter i vagtplanen

Vælg flere vagter ved brug af de små bokse og tryk derefter på Rediger nederst i skærmen.

Du kan ændre tidspunktet, vagttypen og vagtnoten i dette vindue. Ændringerne vil påvirke alle valgte vagter.

Rediger vagter i Planday appen

Tryk på vagten, lav dine ændringer i redigeringsvinduet og bekræft via ✔️ symbolet (Android) og Gem (iOS) i øverste højre hjørne. Når vagten er opdateret får du besked i bunden af skærmen med en grøn farve.

Tip: Tryk og hold på en vagt for at se mulighederne for at kopiere, flytte eller slette den.