Værktøjer til vagtplanlægning
Vagtplanlægning med Sektioner og Funktioner

Brug Funktionsvisningen i din vagtplan for nemt at få et overblik over hvilke vagter og jobfunktioner du mangler at udfylde.

Sepideh avatar
Skrevet af Sepideh
Opdateret over en uge siden

🎯 For administratorer der ønsker at vagtplanlægge hurtigere. For mere information omkring vagtplanlægning, kan du også tag et kig på Lær din vagtplan at kende.

Hvad er Funktionsvisningen?

Visningen Funktioner giver dig mulighed for at opdele en personalegruppe i sektioner og funktioner, hvilket kan give dig og dine medarbejdere bedre information og overblik i vagtplanen. Funktionsvisningen giver ekstra oplysninger til dine medarbejdere om specifikke opgaver eller roller, som de skal udføre på hver vagt.

Til at begynde med skal du være opmærksom på, at der er tre visningsmuligheder for din vagtplan: Medarbejdere, Grupper og Funktioner.

Med visningen Funktioner kan du opdele en personalegruppe i sektioner og funktioner, så du og dine medarbejdere får funktionsspecifikke oplysninger om vagtplanen.

💡 En sektion er en ‘overskrift’ der bruges til at organisere et udvalg af dine funktioner. Når du opretter en funktion, kan du tildele den en sektion. For at flytte en eksisterende funktion, skal du blot trække og slippe den til den relevante sektion.

Screenshot 2022-10-26 at 16.10.43.png

Få et overblik over hvordan Afdelinger, Personalegrupper og Funktioner bedst udnyttes ved at læse mere i Lær vagtplanen at kende.

Sådan fungerer Funktionsvisningen

Hvis du f.eks driver en kæde med restauranter, har du muligvis en afdeling for hvert sted, hvor medarbejderne er organiseret i personalegrupper baseret på deres roller (f.eks tjener, bartender, kok, opvasker).

Funktioner lader dig:

• Sortere og oprette vagter med forskellige ansvarsområder.

• Sørge for at alle områder i din virksomhed er bemandet tilstrækkeligt.

• Forme opsætningen af vagtplanen på præcis den måde du selv ønsker.

Navnet på hver enkelt funktion er synligt i vagtplanen for ledere og medarbejdere. Hver funktion tilknyttes en personalegruppe - du kan også tilknytte flere funktioner til en personalegruppe.

I billedet nedenfor ser du sektionen Planday Café med to funktioner, Cafeen og Bar. Hver funktion er tilknyttet en personalegruppe; Cafeen er knyttet til Baristaer mens personalegruppen Bartendere er knyttet til Bar. Hver sektion viser også de samlede forventede timer og omkostninger for funktionerne i sektionen sammen med et samlet antal vagter.

Tilføj nye eller adminstrer eksisterende Funktioner og Sektioner

Tryk på Administrer Funktioner og Sektioner for at åbne vinduet i højre side af skærmen. Her kan du tilføje funktioner og sektioner, redigere eller kopiere dem ved at holde musen over dem, tildele farver for at skelne sektioner visuelt, eller omrokere deres rækkefølge ved at trække og slippe dem.

Husk at bekræft dine ændringer med Udført.