Tidsregistrering
Pauser
Sådan opretter du pauser

Se, hvordan du opretter automatiske pauser til vagter på din vagtplan, men også hvordan du kan tilføje manuelle pauser på en vagt ad gangen.

Sepideh avatar
Skrevet af Sepideh
Opdateret over en uge siden

🎯 For administratorer der har adgang til alle indstillinger.

Hvad er automatiske pauser (pauseregler)?

Pauseregler giver automatiske pauser, der kan hjælpe med at spare tid, da de bliver sat på alle vagter, der overholder de kriterier, man opsætter.

Opret automatiske pauseregler

Opret automatiske pauser for at tilføje pauser på et bestemt tidspunkt på dagen, eller efter der er arbejdet et bestemt stykke tid.

For både Tidspunkt på dagen- og Efter vagtens start-pauser kan du bestemme:

• En titel

• Hvor lang en vagt skal være, før en medarbejder får en pause.

• Den eller de afdelinger og personalegrupper, som pausen skal knyttes til.

• Den periode eller de dage, som den gælder for.

• Om pausen skal være betalt eller ubetalt.

Gå til Indstillinger > Vagtplan > Pauseregler og Tilføj pauseregel.

Du kan til enhver tid individuelt, for hver vagt, beslutte, om de automatiske pauser skal bruges (Vagtplan > Vælg vagt > Pauser > Fjern markeringen.​

Automatiske pauser baseret på tidspunkt på dagen

Følg disse trin, hvis du vil indstille pauser til et bestemt tidspunkt på dagen.

Generelt

• Giv pausen en Titel

• Vælg derefter muligheden Tidspunkt på dagen.

• Angiv herunder:

• pausens start- og sluttidspunkt.

• hvor længe vagten mindst skal vare før pausen træder i kraft.

Tilknyt til

• Vælg hvilke afdelinger, personalegrupper og medarbejdertyper pausen skal knyttes til.

Gælder for

• Vælg eventuelt den periode hvori pausen skal være gyldig, og vælg ugedagene.

• Hvis du ikke foretager nogen indtastninger her, er pausen ubegrænset og gyldig på alle ugens dage.

Husk at afslutte ved at tykke Opret

Bemærk: Hvis du ændrer en eksisterende automatisk pause, vil de nye ændringer have indflydelse på alle automatiske pauser bagudrettet (siden pausen blev oprettet) medmindre du har låst lønperioden. Dette gælder også godkendte vagter. Derudover, hvis der allerede ligger en manuel pause på en vagt, vil denne forblive.

Automatiske pauser baseret på tid efter vagtens start

Følg disse trin, hvis du ønsker, at pauser skal indstilles på et bestemt tidspunkt efter starten af en vagt.

Generelt

• Giv pausen en Titel

• Vælg derefter muligheden Efter vagtens start.

• Angiv herunder:

• hvor lang pausen skal være.

• hvor længe vagten mindst skal vare før pausen træder i kraft.

• hvor lang vagten minimum skal være, før at pausen træder i kraft.

Tilknyt til

• Vælg hvilke afdelinger, personalegrupper og medarbejdertyper pausen skal knyttes til.

Gælder for

• Vælg eventuelt den periode hvori pausen skal være gyldig, og vælg ugedagene.

• Hvis du ikke foretager nogen indtastninger her, er pausen ubegrænset og gyldig på alle ugens dage.

Husk at afslutte ved at tykke Opret.

I praksis kan du have flere pauser efter bestemte arbejdstider for den samme vagt, f.eks:

• en pauseregel for en pause efter 2 timer med en minimumsvarighed på 4 timer

• En pauseregel for en pause efter 4 timer med en minimumsvarighed på 6 timer.

Bemærk: Hvis du ændrer en eksisterende automatisk pause, vil de nye ændringer have indflydelse på alle automatiske pauser bagudrettet (siden pausen blev oprettet) medmindre du har låst lønperioden. Dette gælder også godkendte vagter. Derudover, hvis der allerede ligger en manuel pause på en vagt, vil denne forblive.

På baggrund af ovenstående anbefaler vi altid at gøre brug af gyldigheden under Gælder for. Angiv en slutdato når du ikke længere ønsker at benytte pausereglen - i stedet for helt at slette den.

Tilføj manuelle pauser i vagtplanen

Med manuelle pauser har du fuld kontrol og fleksibilitet til at overskrive de automatiske pauser eller føje pauser til de automatiske pauser. Du kan tilføje manuelle pauser fra vagt til vagt direkte i vagtplanen.

Sådan føjer du en manuel pause til en vagt:

• Gå til din vagtplan og vælg den vagt, du vil føje en pause til. Det er også muligt at tilføje en manuel pause, når du opretter en vagt.

• Vælg Pauser fanen.

• Hvis du finder en vagt, hvor der allerede er anvendt automatiske pauser, kan du eventuelt fjerne markeringen for at deaktivere den. Du kan også tildele flere pauser til vagten.

• Vælg +Tilføj pause, tilføj start- og sluttidspunkt for pausen og bekræft med Gem.

• Vælg, om pausen skal være Ubetalt eller Betalt, og gem.

Hvorfor kan jeg ikke tilføje en pause?

Hvis der ikke kan tilføjes en pause, kan det skyldes vagttypen. Under Indstillinger > Vagtplan > Vagttyper skal du sørge for, at indstillingen Pause er valgt i indstillingerne for vagttype.

Kombination af pauser

Du kan som udgangspunkt sagtens kombinere en automatisk pause med en manuel pause. Det samme gælder for kombinationen af en betalt og ubetalt pause.

Det eneste du skal være opmærksom på, at pauserne ikke overlapper hinanden i tidspunkt og længde.

Vi anbefaler ikke at bruge automatiske pauser samtidigt med pause i stempeluret. Læs mere i Pauser i stempeluret.

​I eksemplet herunder er der en automatisk ubetalt pause på 15 minutter. Derudover er der tilføjet to manuelle pauser, 30 minutter betalt (12-12:30) og 15 minutter (14:30-14:45) ubetalt, hvilket sammenlagt udgør 1 times pause.

Se også følgende relevante artikler: