Opret og brug Kompetencer

Her kan du definere de sæt af færdigheder, det kræver, for at tage bestemte vagter. Funktionen er valgfri og skal aktiveres på jeres portal.

Sepideh avatar
Skrevet af Sepideh
Opdateret over en uge siden

🎯 For vagtplan administratorer der har brug for højere detaljegrad i sin vagtplanlægning eller yderligere opdeling af medarbejdere. Læs mere om vagtplanens grundlæggende funktioner i Lær vagtplanen at kende.

Hvad er kompetencer?

Personalegrupper giver dig mulighed for at definere dine medarbejderes roller i Planday, mens funktioner og sektionergiver dig mulighed for at skelne mellem delgrupper af disse personalegrupper, og hvor de skal arbejde i dit skema. Med Kompetencer kan du definere de færdigheder, ekspertise eller særlige evner, der er nødvendige for bestemte vagter.

Som eksempel kan man benytte kompetencer til certificering. Hvis der er forskellige kurser eller certificeringer som man som medarbejderer fuldfører, kan disse tilføjes og tildeles medarbejderen så det er tydeligt hvad de kan og hvor meget ansvar de kan have.

⚠️ Bemærk, at på en vagt, der er tilknyttet en komptence, er det kun medarbejdere med den pågældende færdighed, der kan arbejde på vagten.

Opret en kompetence

For at oprette en eller flere kompetencer, skal du gå til Indstillinger > HR > Kompetencer og trykke Opret.

Som du kan se i billedet ovenfor kan du vælge at gøre din kompetence tidsbegrænset. Dernæst kan du vælge om der skal vises anciennitet når en komptence tildeles en medarbejder.

Vælg hvilke personalegrupper kompetencen relaterer sig til og skriv en evt. beskrivelse. Husk at trykke gem.

Sådan tildeler du kompetencer til medarbejdere

Tildel derefter kompetencerne til dine medarbejdere ved at vælge ikonet (+) som vist i pkt. 3 herunder.

💡Ved at trykke på antallet af medarbejderne under Medarbejdere i billedet får du listen af dem som allerede er tildelt kompetencen.

Du kan også tildele kompetencer til dine medarbejdere i direkte fra menuen Medarbejdere > vælg medarbejder > Rediger > Ansættelse > Kompetencer > Tilføj.

Tilføj kompetencer i vagtplanen

💡For at bruge Kompetencer i vagtplanen skal du have oprettet Funktioner. Hvis du vil vide mere om funktioner, kan du læse mere i Vagtplanlægning med Sektioner og Funktioner.

Når funktionerne er på plads kan du tilføje kompetencerne til vagtplanen. Dette gør du ved at gå til vagtplanen under Funktionsvisningen. Du skal derefter trykke på Administrer Funktioner og Sektioner og dernæst redigerer de funktioner som kompetencerne skal knyttes til.

💡 Husk at slå Kompetencer til under Vagtplan > Se Indstillinger > Kompetencer, ellers bliver de ikke vist.

Når du opretter vagter i visningen Funktioner, kan kun medarbejdere med de korrekte personalegrupper og færdigheder tildeles vagten. Du kan også tilføje og fjerne kompetencer direkte, når du redigerer en vagt.

Tip: Du kan også filtrere med kompetencer i vagtplans filtre

Bemærk: Det er vigtigt at skelne mellem om kompetencen er tildelt medarbejderen, vagten eller funktionen.