Organiser din virksomhed
Opret og redigér personalegrupper

Se hvordan du bruger, opretter og redigerer personalegrupper i Planday

Sepideh avatar
Skrevet af Sepideh
Opdateret over en uge siden

🎯 For administratorer. Få mere at vide om Plandays opbygning, og hvordan du opsætter din virksomhed

Hvad er en personalegruppe?

Medarbejdere bliver tildelt til personalegrupper, ud fra hvilke roller de kan have i virksomheden. En medarbejder kan høre til en eller flere personalegrupper baseret på deres kvalifikationer og roller.

Når du tildeler vagter i vagtplanen, giver personalegrupper dig mulighed for at tildele de rigtige vagter til de rigtige medarbejdere. Da alle vagter hører til en personalegruppe, er det kun medarbejdere i personalegruppen, der kan gøre krav på eller bytte vagter inden for disse grupper.

Opret en ny personalegruppe

Hvis du vil oprette en ny personalegruppe skal du gå til Medarbejdere > Personalegrupper og vælge Opret personalegruppe. Navngiv personalegruppen og tilføj de ønskede medarbejdere. Husk at trykke gem.

Du kan sætte en automatisk timesats for en personalegruppe, men vi anbefaler istedet at angive timesatserne individuelt på dine medarbejdere.

Planday DK_Opret personalegrupper.png

En anden mulighed er, at oprette en ny personalegruppe direkte fra Medarbejdersiden ved at trykke på + ikonet ved siden af personalegrupper filteret på venstre side af skærmen.

Planday DK_Opret personalegrupper2.png

Rediger en personalegruppe

Når du har oprettet en personalegruppe, kan du redigere den direkte fra siden Medarbejdere eller ved at gå til Medarbejdere > Personalegrupper. Du kan ændre timesatserne for hver medarbejder i gruppen eller tilføje og fjerne medarbejdere fra personalegruppen begge steder.

Planday DK_Rediger personalegrupper.png

Hvis du redigerer fra medarbejdersiden, vil dine personalegrupper være synlige i venstre side af skærmen. Hold din markør over personalegruppen du ønsker at ændre og tryk på blyant ikonet der dukker op.

Hvis du redigerer fra Medarbejdere > Personalegrupper, skal du klikke på navnet på personalegruppen eller holde musen over personalegruppen for at få samme blyant ikon, som du kan trykke på. Herefter får du følgende billede op:

Planday DK_Rediger gruppesats.png