Brug af tilgængelighed

Brug tilgængelighed til at registrere, hvornår dine medarbejdere ønsker at arbejde, og hvornår de ikke kan.

Sepideh avatar
Skrevet af Sepideh
Opdateret over en uge siden

🎯 For ledere, der ønsker at registrere medarbejdernes arbejdspræferencer. Er du bundet til specifikke faste arbejdstider, kan det være du søger efter Medarbejdertilgængelighed eller arbejdstidsregler.

Hvad er tilgængelighed?

Tilgængelighed giver dig alle de oplysninger, du skal bruge til at planlægge tilgængelige medarbejdere til hver enkelt vagt. Den gør det muligt at reducere antallet af vagtbytte, udeblivelser og ledelsesmæssigt stress ved at skulle lave en vagtplan, der kan fungere i din virksomhed.

Sådan fungerer tilgængelighed:

• Medarbejdere registrerer deres tilgængelighed på mobilappen eller computeren

• Medarbejdernes tilgængelighed vises på vagtplanen: grøn for tilgængelig, rød for utilgængelig

• Ledere bruger oplysningerne til at lave vagtplaner, der imødekommer medarbejdernes ønsker bedst muligt

Som leder kan du stadig lave vagtplaner for medarbejdere på tidspunkter, hvor de er utilgængelige, men tilgængelighed giver dig nyttige oplysninger.

Brug af tilgængelighed under vagtplanlægning

Når du opretter en vagt via Vagtplan > Opret vagt, og medarbejdere har registreret deres tilgængelighed, kan du se deres status, når du arbejder på vagtplanen.

Som leder er det din beslutning at tilpasse vagtplanen efter medarbejdernes tilgængelighed, og nogle gange kan du komme ud for situationer, hvor det ikke er muligt at opfylde alles ønsker.

Tilgængelige medarbejdere vises med en grøn tommelfinger op ud for dem. Medarbejdere, der har indstillet sig selv til at være utilgængelige, vises med rød tommelfinger ned.

Hvis medarbejderne har tilføjet en kommentar, vises den også under vagtplanlægning.

Planday_Tilgængelighed i vagtplanen.png

Ændring af muligheder og intervaller for tilgængelighed

Du kan vælge at lave ændringer for Tilgængeligheds funktionen hvis den ikke passer jeres behov.

Som administrator kan du gå til Indstillinger > Vagtplan > Vagtbytte og tilgængelighed > Tilgængelighed. Her kan du indstille tilgængelighed efter:

• Kan/kan ikke arbejde (default)

• Intervaller - Du kan indstille egne tidsintervaller, som medarbejderne kan vælge mellem, når de markerer, at de er tilgængelige. F.eks. dag - og aftenvagt.

• Vælg start- og sluttid - Denne indstilling giver dine medarbejdere mulighed for at vælge et start- og sluttidspunkt for, hvornår de er tilgængelige eller ikke tilgængelige for hver dag.

Planday_Tilgængelighed på web.png

Sådan registrerer medarbejdere deres tilgængelighed

Medarbejdere kan angive deres tilgængelighed via Planday app eller ved at logge på web.

I Planday-appen navigerer medarbejderne til Mere > Tilgængelighed > klik Redigér > vælg de ønskede dage > Angiv som tilgængelig eller utilgængelig > Udført.

For at angive tilgængelighed på web, skal medarbejderen logge på Planday og gå til Forside > Din tilgængelighed > Rediger alle. Her kan de vælge Kan arbejde eller Kan ikke arbejde i kollonen Status.

💡Når medarbejdere angiver deres tilgængelighed, kan de tilføje kommentarer, der giver dig mere kontekst.