Tidsregistrering
Stempelur
Sådan opsætter du Stempelur

I denne artikel viser vi dig, hvordan du konfigurerer Stempelur ved hjælp af geofencing eller godkendte IP-adresser.

Sepideh avatar
Skrevet af Sepideh
Opdateret over en uge siden

🎯 Denne artikel er for administratorer der gerne vil opsætte Stempelur på Planday. Som medarbejder kan du læse mere om brugen af stempelur i Stempelur på mobilen.

Hvad er Stempelur?

I Planday kan du holde styr på medarbejderes fysiske tilstedeværelse og punktlighed ved brug af Stempelur. Stempeluret kan gøres tilgængeligt til medarbejdere via mobilappen, men du kan også konfigurere det til kun at virke på en computer via en webbrowser via punchclock.planday.com.

💬 Hvis du ikke har adgang til Stempelur på din Planday-konto, kan du skrive til vores supportteam via chatten for at få det aktiveret.

💡 Kender du Planday Kiosk App? Du kan oprette dette som en anden mulighed for at stemple ind og ud - uden at bruge private smartphones eller computere - på en iPad. Læs mere om dette i artiklen Planday Kiosk-app til iPad.

1 - Opsæt Stempelur for web adgang

Registrer dine IP adresser

Hvis medarbejderer skal kunne stemple ind og ud på en computer via punchclock.planday.com, skal en administrator registrere IP-adressen for det netværk, der bruges til at få adgang til Stempelur fra arbejdsstedet:

Følg disse trin:

• Log ind på din Planday konto fra en computer, som er tilsluttet det netværk hvorfra dine medarbejdere skal stemple ind og ud.

• Gå til Indstillinger > Stempelur > Adgang, og klik på knappen Tilføj under Wifi-adgang.

• Søg efter din nuværende IP-adresse på "hvad er min IP-adresse" i en webbrowser på det netværk, hvor dine medarbejdere skal stemple ind og ud.

• Tilføj denne IP-adresse i feltet IP-adresse.

• Du kan også vælge at angive et navn, det kan f.eks. være den lokation, hvor medarbejderne stempler ind og ud.

• Klik på Gem.

Når IP-adressen er registreret, kan dine medarbejdere stemple ind og ud fra punchclock.planday.com, når de har forbindelse til internettet via den registrerede IP-adresse.

Hvis du har flere lokationer, kan du nemt tilføje IP-adressen for hver lokation for at sikre, at medarbejderne kan stemple ind og ud.

Der skal gå 15 minutter, før dine medarbejdere kan stemple ind via punchclock.planday.com efter opsætningen af den nye IP-adresse.

Hvad du skal gøre, hvis IP-adressen ikke bliver genkendt

• Hvis du ikke kan få adgang til punchclock.planday.com, skyldes det formentlig en ændring i din dynamiske IP-adresse. Din internetudbyder ændrer nogle gange din dynamiske IP-adresse.

• Det kan også være, fordi du bruger en privat IP-adresse, der ikke kan videresendes. Du bliver nødt til at bruge en offentlig. IP-adresser mellem 172.16.0.0 - 172.31.255.255 er ikke unikke og designet til privat brug.

Alternativ 1: Brug aktiveringskoder for Stempelur på web

Se meget mere i artiklen Brug Aktiveringskoder til Stempelur.

Alternativ 2: Gør indstempling hurtigere med PIN-kode istedet for adgangskode

Se meget mere i artiklen Brug PIN koder til Stempelur

2 - Opsæt Stempelur for app adgang

Sådan konfigurerer du adgang til Stempelur via Planday-appen.

• Gå til Indstillinger > Stempelur > Adgang

• Under Mobiladgang skal du vælge funktionen til ude til højre (3)

• Under Slå brugen af Stempelur til i Planday-appen fra, kan du vælge den mulighed som passer jeres virksomhed bedst - for at bruge geolocation skal du vælge Angivne lokation(er).

Opsæt geofencing for adgang gennem mobilappen

Geofencing anvendes, så medarbejderne kun kan stemple ind og ud, hvis de er fysisk til stede i et område. Medarbejderne skal opholde sig på et pre-defineret arbejdssted, ellers kan de ikke stemple ind eller ud af deres vagter. Hvis du vil konfigurere dette, skal du blot klikke på Tilføj.

• Søg efter adressen på din GPS zone i søgefeltet øverst på kortet. Du kan også klikke på den lille pil på cirklen for trække radiusen til det ønskede sted.

• Tilføj de ønskede Planday-afdelinger, du vil give adgang til fra denne GPS zone.

• Giv GPS zonen et navn, og vælg Gem.

Bemærk: Når du tilføjer en zone, kan du justere GPS radiussen for geofence. Vi anbefaler en radius på 100 m eller mere, da mindre områder i nogle tilfælde kan blive påvirket af telefonens GPS-nøjagtighed og GPS-forstyrrelser i området.

Giv medarbejdere ubegrænset adgang til at stemple ind og ud

Hvis du vil give adgang til Stempelur fra appen uden at angive nogen restriktioner, skal du markere afkrydsningsfeltet ☑️ Stempl ind alle steder fra under Lokationer.

Brug begrænsninger for IP-adresser ved adgang gennem appen

Når du tilføjer en IP-adresse, som vist i ovenfor (Opsæt Stempelur for web adgang), er det også muligt at anvende denne som adgang til stempeluret via appen. Dette er kun relevant, hvis dine medarbejdere kan få adgang til den registrerede IP-adresse fra deres telefoner på arbejdsstedet. For at tilføje denne mulighed skal du markere afkrydsningsfeltet ☑️ Når der er Wifi-forbindelse (kræver konfiguration af IP-adresse).

Hvis dine medarbejdere bruger iOS-enheder med iOS 14 eller senere, bedes du venligst informere dem om, at de skal aktivere præcis placering for Planday-appen for at kunne stemple ind (i henhold til din konfiguration).