Månedsløn og timeløn
Sådan ser du lønomkostninger i vagtplanen for fastlønnede medarbejdere
Sådan ser du lønomkostninger i vagtplanen for fastlønnede medarbejdere

Vælg allokeringer for at gøre din lønprocent så nøjagtig som muligt, hvis du arbejder med fastlønnede medarbejdere.

Sepideh avatar
Skrevet af Sepideh
Opdateret over en uge siden

🎯 Denne artikel er for administratorer i Planday, der arbejder med løn. Husk at oprette en fast løn først.

Hvad er lønomkostninger i vagtplanen?

Efter du har angivet en Fast løn har du flere muligheder for at styre dine lønomkostninger, når du har medarbejdere, der ikke er timelønnede i Planday. I denne artikel kan du se de forskellige muligheder for at indstille lønomkostningerne for fastansatte medarbejdere med fast løn og se, hvilken mulighed der fungerer bedst for dig.

For at angive en medarbejders faste løn, skal du gå til Medarbejdere > find den ønskede medarbejder og klik på navnet > Rediger medarbejder > Ansættelse. Under medarbejderens ansættelsesoplysninger finder du feltet Fast løn og klikker på Rediger løn.

Når lønnen er angivet kan du fortsætte til afsnittene om Lønomkostninger i vagtplan.

Ved opsætning af fastlønnede medarbejdere, kan du vælge mellem 3 forskellige måder at fordele lønomkostningerne i vagtplanen, med det formål at gøre din lønprocent så nøjagtig som muligt.

• Du kan vælge at have lønomkostningerne som en fast løn, der kan opdeles som et gennemsnit på hver åbningsdag i den givne måned.

• Du kan fordele på gennemsnitlige timer medarbejderen arbejder i perioden.

• Det er også en mulighed at udelukke deres løn totalt fra omkostningerne i vagtplanen.

💡 Husk, at allokering af lønomkostninger og løn er forskellige ting. Den faste løn vil blive afspejlet i lønsummen som det fastsatte beløb, uanset hvordan du fordeler omkostningerne i vagtplanen.

Vis omkostninger baseret på Arbejdsdage

I afsnittet Lønomkostninger i vagtplanen under Vis omkostninger baseret på
vælger du Arbejdsdage .

• For Arbejdsdage skal du vælge de ugedage, der skal indgå i beregningen.

• Under Vis i vagtplan for skal du vælge den afdeling, hvor lønomkostningerne skal vises.

• I det nederste område Estimerede daglige omkostninger kan du se en direkte beregning.

• Valgfrit: Du kan ændre den dag i en måned, fra hvilken lønnen beregnes under Vis omkostningsberegninger fra og med.

• Bekræft dit valg ved at trykke Gem.

De estimerede daglige omkostninger beregnes ved at dividere den faste løn med antallet af åbningsdage i betalingsperioden (normalt: Månedlig). Den anslåede omkostning pr. dag kan variere fra måned til måned, afhængigt af hvor mange åbningsdage der er i perioderne.

Vis omkostninger baseret på Planlagte timer

I afsnittet Lønomkostninger i vagtplanen skal du under Vis omkostning baseret på vælge Vagter > og derefter nedenunder vælge Planlagte timer.

I det nederste afsnit Estimerede timeomkostninger kan du se en direkte beregning. Bekræft dit valg ved at klikke på Gem.

Med denne indstilling beregnes de estimerede timeomkostninger på følgende måde: Den faste lønsum divideres med den forventede arbejdstid i vagtplanen. Denne timesats ganges herefter med det antal timer, som medarbejderen er planlagt i vagtplanen i den givne måned. Som et resultat kan de planlagte omkostninger variere fra medarbjederens månedlige løn, hvis de er planlagt til at arbejde flere eller færre timer end deres fast aftalte timer.

Eksempel:

• En medarbejder har en fast løn på 30.000 kr pr. måned og har indgået aftale om at arbejde 160,33 timer.

• De estimerede timeomkostninger - 187,11 kr. - er beregnet ved at dividere den faste løn med de forventede arbejdstimer.

• Hvis medarbejderen får en vagt på 6 timer på en dag, er lønomkostningen for denne vagt angivet i vagtplanen som 1122,66 kr. (6*187,11).

Vis omkostninger baseret på Lønsum

I afsnittet Lønomkostninger i vagtplanen skal du under Vis omkostning baseret på vælge Vagter > og derefter nedenunder vælge Lønsum.

Med denne mulighed er de estimerede timeomkostninger i vagtplanen baseret på den månedlige løn divideret med antallet af planlagte timer i vagtplanen i den respektive måned. De samlede omkostninger i vagtplanen vil derfor aldrig afvige fra den faste løn.

Eksempel:

• En medarbejder har en fast løn på 30.000 kr pr. måned og har indgået aftale om at arbejde 160,33 timer.

• De estimerede timeomkostninger - 400 kr. - er beregnet ved at dividere den faste løn med antallet af timer i vagtplanen.

• Hvis den fastlønnede medarbejder er planlagt 140 timer sammenlagt over en måned, er lønomkostningerne dermed 214,2 kr. i timen.

Vis omkostningsberegninger hver måned fra og med: Her skal du vælge den dato, hvorfra hver månedlig lønberegning skal begynde. Denne værdi kan ikke overstige 28 på grund af februar, der kun har 28 dage.

Vis ikke (automatisk)

Med denne mulighed vil en medarbejders månedsløn blive udelukket fra lønomkostningerne i vagtplanen. Den vil dog stadig blive tilføjet til lønrapporten.