Løntillæg

Se her hvilke forskellige løntillæg du kan oprette for dine medarbejdere for at godtgøre medarbejderne for overarbejde, helligdage og andet.

Sepideh avatar
Skrevet af Sepideh
Opdateret over en uge siden

🎯 For avancerede administratorer. Hvis du vil se eksempler på løntillæg i brug kan du kigge på Sådan opretter du et løntillæg.

Du kan oprette løntillæg for at foretage justeringer af en medarbejders time- eller månedsløn baseret på angivne kriterier.

Du kan f.eks. betale dine medarbejdere for overarbejde, hvis de er på arbejde i mere end 10 timer i løbet af dagen, ved at bruge et normalt tillæg. Eller du vil måske betale dobbelt løn til dine ansatte på visse helligdage ved hjælp af et dagbaseret tillæg. Du kan også oprette tillæg baseret på deres kontraktregel hvor medarbejdere tildeles en procentdel af deres timeløn, hvis de arbejder mere end deres kontraktregel.

Opret et løntillæg

Gå først til Indstillinger > Løn > Løntillæg. Her finder du også en oversigt over dine eksisterende løntillæg. Vælg Opret knappen under Løntillæg. Du kan finde oplysninger om de øvrige tillæg længere nede i artiklen.

Vinduet Rediger løntillæg åbner op og her vil flere forskellige tillægstyper være mulige at vælge fra rullemenuen. Læs videre for at få mere at vide om de enkelte indtastningsfelter.

Tillægstype: Vælg mellem Normalt tillæg, Ugebaseret tillæg, Dagsbaseret tillæg og Tillæg til kontraktregler. Du vil se flere muligheder afhængigt af dit valg. Læs mere om de enkelte typer senere i artiklen.

Kontaktregel: Denne mulighed vises kun, når du vælger tillæg til kontraktregler. Vælg, hvilken kontraktregel tillægget skal gælde for.

Titel: Tillæggets navn.

Beskrivelse: Skriv en beskrivelse af tillægget. (valgfrit)

Timesats:

• % betyder, at tillægget vil være baseret på en procentdel af den enkeltes timeløn.

• kr (beløb) vil tilføje et fastsat beløb til de supplerende timer.

• % (overtid) bruges til at oprette tidstillæg, som vil tilføje arbejdstid til en afspadseringskonto samt ekstra timer baseret på overarbejde (kan kun vælges ved Normalt tillæg).

Starttype:

• Klokkeslæt tillægget styres ud fra et start- og sluttidspunkt.

• Ift. vagtstart giver dig mulighed for at starte tillægget efter et bestemt antal minutter i vagten.

Ved at vælge værdien "240" starter tillægget, efter at medarbejderens vagt har varet 240 minutter. Varighed henviser til, hvor længe tillægget skal vare i minutter. Hvis du ønsker, at tillægget skal gælde for hele vagten ud over de 4 timer, skal du indstille varigheden til f.eks. 1200 minutter.

Udbetalingsperiode: Dette er i forhold til det valgte tillæg. Se beskrivelser nedenfor og yderligere eksempler i denne artikel om basistillæg.

Ugedage: Vælg hvilke ugedage tillægget skal gælde.

Dage fra helligdagskalender: Vælg bestemte dage fra helligdagskalendereni portalen.

Gyldig fra/til: Hvornår træder tillægget i kraft eller ophører.

Delvis gyldigt interval: Denne mulighed er tilgængelig når der vælges et ugentligt tillæg.

Personalegrupper og Medarbejdertyper: Vælg hvilke personalegrupper og medarbejdertyper er berettigede til tillægget.
💡 Det er i øjeblikket ikke muligt at udelukke enkeltpersoner. Tilknyt dem til andre medarbejdertyper/personalegrupper, hvis de ikke skal have tillægget.

Påvirker månedslønnede: Hvis dette felt vælges, vil tillægget også berøre dem, der har en fast løn i stedet for en timeløn. Dette fungerer muligvis ikke med procentbaserede tillæg.

Pauser modregnes: Hvis der er en pause i vagten, skal pausen så påvirke vagttiden og dermed den samlede tid, der påvirkes af tillægget.

Tvunget udbetaling: Vælg dette til hvis tillægget altid skal indkluderes i lønnen til trods for andre tillæg også måtte være gældende på samme vagt.

Tillad over midnat: Hvis en vagt går over midnat, potentielt på en dag, der ikke er valgt til at være omfattet af et tillæg, skal tillægget så fortsætte.

Vælg den relevante type løntillæg

Når du opretter et løntillæg, er der i starten forskellige typer af løntillæg at vælge imellem. Egenskaberne er kort forklaret her.

Læs meget mere om tillægstyperne og få flere eksempler i artiklen Sådan opretter du et løntillæg.

Normalt tillæg

Normalt tillæg bruges, når en medarbejders løn skal justeres på et bestemt tidspunkt på dagen eller efter et bestemt stykke tid inde i en vagt. Du kan indstille stigningen eller faldet i lønnen baseret på en procentdel af lønnen eller som et fast beløb.

Dagsbaseret tillæg

Dagsbaseret tillæg bruges, når medarbejdere arbejder mere end én vagt per dag. Det dagsbaserede tillæg inddrager alle timer, der er arbejdet på en dag.

Ugebaseret tillæg

Ugebaseret tillæg bruges for at anvende et tillæg efter et angivet antal arbejdstimer på en uge.

Tillæg til kontraktregler

For at dette løntillæg skal kunne virke, bør du allerede have opsat kontraktregler for forskellige medarbejdertyper under Indstillinger > HR > Kontraktregler > Opret.

Løntillæg til kontraktregler kan anvendes på alle medarbejdere der er knyttet en bestemt kontraktregel. Dette regulerer, hvor mange timer en medarbejder skal arbejde, og giver dig mulighed for at se og sammenligne, hvis de går ud over de aftalte timer i vagtplanen og betale dem et tillæg.

Andre løntillæg

Udover ovennævnte løntillæg finder du under Indstillinger > Løn > Løntillæg andre typer, som du kan bruge som følger:

• Tidstillæg - hvis indstillingen % (overarbejde) er valgt under Timesats i det normale løntillæg, vises disse tillæg her.

• Manuelle tillæg - kan tildeles en bestemt vagt i vagtplanen, f.eks. for drikkepenge, særlig godtgørelse eller andet.

• Anciennitetstillæg - kan tildeles medarbejdere i henhold til en krævet anciennitet, som du angiver, og udbetales f.eks. månedligt eller dagligt.

• Personligt tillæg - kan tildeles de enkelte medarbejdere og er derfor velegnet til individuelle løsninger.