Månedsløn og timeløn
Sådan ændrer du løn på en medarbejder (månedsløn <> timeløn)
Sådan ændrer du løn på en medarbejder (månedsløn <> timeløn)

Se mere her om hvordan du ændrer en medarbejders løn fra månedsløn til timeløn, eller omvendt.

Sepideh avatar
Skrevet af Sepideh
Opdateret over en uge siden

🎯 Denne artikel er til administratorer og HR-medarbejdere.

Bliv fortrolig med at redigere medarbejderoplysninger for at få fuldt udbytte af denne funktion.

Det kan hænde at en medarbejder går fra at være timelønnet til månedslønnet eller fra månedslønnet til timelønnet. Denne ændring kan du ændre i Planday ved at følge de få simple trin i denne artikel.

Fra timeløn til fast løn

1 - Det første du skal gøre er at indtaste en fast løn på medarbejderen. Gå til Medarbejdere > vælg den ønskede medarbejder > Rediger > Ansættelse > rul ned til Fast Løn og vælg Rediger løn.

💡Du kan se hele guiden for fastlønnede medarbejdere her.

1a. Angiv en fast løn (Lønsum) og en Lønperiode (standard: Månedlig)

1b. Angiv en Gyldig fra dato, hvorfra ændringen skal træde i kraft.

1c .Angiv den forventede arbejdstid indenfor den valgte lønperiode.

1d. Bekræft ved at klikke på Gem.

💡 Du kan finde ud af, hvordan du viser dine lønomkostninger i vagtplanen i artiklen Sådan ser du lønomkostninger i vagtplanen for fastlønnede medarbejdere.

2 - I næste trin skal du gå til fanen Ansættelse > rul ned til personalegrupper > Klik rediger på en af grupperne. Ændringen du laver herinde har kun indflydelse på den valgte medarbejder og ikke hele personalegruppen.

2a. Sæt timesatsen til 0 (nul)

2b. Vælge en Gyldig fra dato hvor ændringen skal træde i kraft.

3c. Bekræft ved at trykke Gem.

3d. Dette trin skal gentages for alle relevante personalegrupper.

💡 Dette trin er vigtigt fordi du ellers kan risikere at medarbejderen både har en timeløn og en fast løn. Timesatserne, for hver personalegruppe, skal derfor sættes til 0 kr. for den individuelle medarbejder.

Fra fast løn til timeløn

1. Det første du skal gøre er at indtaste timesatsen på medarbejderen for hver af de personalegrupper medarbejderen er i. Gå til Medarbejdere > vælg den ønskede medarbejder > Rediger > Ansættelse > rul ned til Personalegrupper og vælg Rediger via blyanten til højre for en af personalegrupperne.

2. Nu skal du indtaste den lønsats medarbejderen skal have, enten som timesats eller løn pr. vagt. Husk at vælge den rigtige Gyldig fra dato. Dette trin skal gentages for alle personalegrupper.

3. Gå til Ansættelse > rul ned til Fast Løn > Rediger løn. Indtast 0 (nul) i feltet Lønsum og i feltet Gyldig fra sætter du den dato, du ønsker, at ændringen skal træde i kraft. Vælg Vis ikke for Lønomkostninger i vagtplanen, og bekræft ved at klikke på Gem.