Oversigt over Flex og Afspadsering

Se, hvordan overtid og afspadsering kan administreres i Planday.

Sepideh avatar
Skrevet af Sepideh
Opdateret over en uge siden

🎯 For administratorer, der ønsker at administrere afspadsering og overarbejde i Planday.

• Ansvarsfraskrivelse: Det er dit ansvar at sikre overholdelse af de relevante regler for afspadsering og overarbejde og at konfigurere Planday, så det passer til de særlige omstændigheder i din organisation og for dine medarbejdere. Hvis du er i tvivl, bedes du indhente professionel juridisk rådgivning.

• Er du medarbejder? Se Sådan anmoder du om ferie.

For at få en bedre forståelse for de forskellige trin og processer af i flexmodulet i Planday, kan du med fordel kigge på denne struktur.

Trin 1. Opret en politik for afspadsering

En afspadseringspolitik beskriver hvordan medarbejderne kompenseres for overarbejde. Her kan man vælge et passende navn til kontoen, definere en startværdi og om kontoen skal anvendes automatisk når en medarbejder oprettes. Dertil er det også vigtigt at angive om det er alle afdelinger, personalegrupper og medarbejdertyper som skal have en afspadseringskonto.

Trin 2. Opret afspadseringskonti til dine medarbejdere

Opret afspadseringskonti til dine medarbejdere, så de kan bruge deres flextimer. Som leder kan du indstille afspadseringskontoen til alle medarbejdere, der opfylder visse kriterier, så den oprettes automatisk.

Du kan også vælge at kontiene skal oprettes manuelt via Vagtplan > Fraværskonti > Administrer fravær > Opret konti

Trin 3. Administrer overtid og afspadsering

Du kan vælge om flex skal håndteres via stempeluret ved at opsætte afvigelsesregler, via kontraktregler og normtimer eller via vagttyper, som du manuelt tilføjer til vagterne.

• 3A: Registrer overtid og afspadsering med stempelur

Hvis din Planday portal anvender stempelur kan du ved hjælp af afvigelser automatisere processen for registrering af overarbejde og afspadsering. Flex balancen finder du altid på den givne Afspadseringskonto som både findes under medarbejderens individuelle profil og ved at gå til Afspadseringskonto oversigten under Vagtplan > Fraværskonti > Afspadseringskonti.

Se mere om hvordan dette sættes op i Registrer overtid og afspadsering med Stempelur.

• 3B: Registrer overtid og afspadsering med vagttyper

Den mest manuelle og simple løsning for registrering af overarbejde og afspadsering er ved brug af vagttyper. Med denne løsning opretter du en vagttype for eksempelvis overarbejde og afspadsering. En vagttype tildeler enten overtid eller afspadsering. Når der bruges en vagttype, overføres medarbejderes tid automatisk til plus/minus på Afspadseringskontoen, alt efter hvad der er relevant. Se relevant artikel her.

• 3C: Registrer overtid og afspadsering med kontraktregler

Denne mulighed forudsætter at du allerede bruger Kontraktregler i Planday. Når medarbejdere arbejder i henhold til en kontraktregel på eksempelvis 160 timer/måned, vil systemet registrere alle timer som enten ligger under eller over de 160 timer indenfor f.eks. et månedligt interval, som overarbejde eller afspadsering. Ved udgangen af måneden skal en leder/administrator blot gennemse timerne og overføre timerne til Afspadseringskontoen såfremt alt ser ud som det skal. Ellers kan der foretages manuelle ændringer i vagterne inden godkendelse og overførsel af timer.

Se og rediger balancen på Afspadseringskontoen

Medarbejderne og deres ledere kan se balancen på afspadseringskontoen og administratorer kan altid foretage manuelle justeringer af disse konti, såsom at slette overførte timer eller justere balancen når afspadseringskontoen er opgjort/udbetalt.

Du kan gøre dette inde på medarbejderens individuelle profil under afspadseringsfanen.

ℹ️ Har du brug for mere hjælp?
🔍 Søg hjælpecenteret | Se video vejledninger på Tutorials.Planday.com

💬 For personlig support
Log ind og kontakt vores support team via det blå ikon i nederste højre hjørne eller book en personlig produkttræningssession med en ekspert.

Tags

This list helps people find the right information in the Help Center. It might have led you here if you were looking for this topic in another language or used certain keywords. To change the Help Center language, go to the top right corner of this page.

timebank