Lønrapportering
Sådan forbereder du en lønrapport

I denne artikel kan du finde trinvise instruktioner om eksport af løndata.

Sepideh avatar
Skrevet af Sepideh
Opdateret over en uge siden

🎯 For avancerede administratorer. Se Løndataeksport checkliste, over hvad du skal overveje, når du forbereder en eksport af løndata.

Hvad er en løndataeksport?

En Løndataeksport er en fil, der opsummerer de værdier, du har brug for til at generere en lønseddel. Der genereres en eksport baseret på data i dit system, f.eks. godkendte vagter, timelønnede/fastlønnede medarbejdere, løntillæg, pauser og meget mere.

Du kan til enhver tid downloade en eksport af lønningsdata og det kan gøres individuelt pr. medarbejder eller for hele afdelinger og personalegrupper. Slutningen af en måned eller lønperiode er et almindeligt tidspunkt at gøre dette på.

Eksportér din løndatarapport

Du kan eksportere lønrapporten fra menuen Løn > Løndataeksport.

Her kan du vælge en dato fra et løninterval, vælge hvilke medarbejdere, der skal medtages i din rapport, og indstille forudgående eksportindstillinger for at tilpasse din rapport.

Løninterval

• Vælg de betalingsperioder du ønsker at indkludere i rapporten. Du kan vælge mellem Pr.måned, Hver anden uge, Pr.uge, Hver 4.uge. Som udgangspunkt indkluderes alle.

• Vælg en periode under Datointerval.

• Under Faste lønninger vælger du hvordan du ønsker at håndtere de faste lønninger i eksporten hvis datoerne ikke matcher perioden.

Vælg medarbejdere

• Vælg afdelinger og medarbejdertyper du ønsker at indkludere. Du har også muligheden for at vælge en blanding af de forskellige filtre så det passer jeres behov.

• Som udgangspunkt vil alle medarbejdere indkluderes i din rapport men dette kan du filtrere ved at klikke på Tilpasset udvalg af medarbejdere > Vælg medarbejdere. Her kan du søge efter medarbejdere eller filtrere baseret på personalegrupper.

Avancerede eksportmuligheder

• Vælg eventuelt en avanceret eksportmulighed, såsom filtrering af vagter efter vagtens status (godkendt / ikke godkendt / alle vagter),

• Sorter eksportfilen efter medarbejdernavn, lønnummer eller brugernavn.

• Vælg dit foretrukne filformat såsom CSV, Excel eller andet baseret på en lønintegration.

• Vælg om du vil generere forhåndsvisningen som PDF eller i HTML-format.

Når du har foretaget dine indstillinger, skal du klikke på Forbered rapport øverst i højre hjørne.

Du vil derefter modtage et eksempel og kan til sidst downloade det som PDF eller som CSV-format.