Sådan tildeler du adgangsniveauer

Giv medarbejderne forskellige adgangsniveauer og roller, f.eks. som administrator, vagtplan admin eller HR-administrator.

Sepideh avatar
Skrevet af Sepideh
Opdateret i denne uge

🎯 For administratorer der ønsker at give medarbejdere mere eller mindre adgang til Planday. Læs mere om hvad adgangsniveauer er og hvordan de fungerer i artiklen Oversigt over adgangsniveauer i Planday.

Hvad er adgangsniveauer?

Medarbejdere kan blive tildelt forskellige adgangsniveauer i Planday, og disse niveauer giver hver især forskellige tilladelser. I bund og grund handler adgangsniveauer om hvor meget adgang du har til funktionerne i Planday. Det kan være være nyttigt, hvis du har brug for medarbejdere med ledelsesansvar, f.eks. vagtplanlæggere eller medarbejdere i HR.

Det er muligt at begrænse adgangsniveauerne pr. afdeling. Det betyder, at en medarbejder med vagtplanadministrator-adgang kan begrænses til kun at administrere eller ændre den vagtplan, der hører til deres afdeling.

Sådan tilføjer eller redigerer du et adgangsniveau for en medarbejder

Du kan tilføje eller fjerne rettigheder for en medarbejder på to måder ved at følge disse trin:

1. Klik på Medarbejdere for at vise alle medarbejdere.

2. Brug søgefunktionen eller musen til at finde den medarbejder, hvis adgangsniveau du vil tilføje eller opdatere.

3. Klik på medarbejderens navn for at se detaljerne.

4. Gå til Adgangsniveaur, og klik + Tilføj for at tilføje eller ✏️ for at fjerne og redigere adgangsniveauer for medarbejderen. (Bemærk: Hvis du udfører denne handling på en mobilenhed, skal du først vælge "Redigér" øverst på skærmen.)

Alternativt kan du også tilgå adgangsniveauer fra det fulde redigerings billede i den nye fane Udvidet opsætning, som vist herunder:

Begræns adgangsniveau efter afdeling

Du kan begrænse alle adgangsniveauer efter afdeling. Du kan f.eks. have to vagtplanansvarlige, der hver især kun har adgang til den afdeling, de styrer.

Du kan justere disse indstillinger ved at følge trinnene herunder:

1. Klik på Medarbejdere for at se alle medarbejdere

2. Klik på navnet for den medarbejder du ønsker at begrænse tilladelserne for, på samme måde som du ville tilføje et nyt adgangsniveau.

3. Klik på det adgangsniveau du ønsker at begrænse.

4. Under Afdelingsadgang, klik Vælg > Vælg afdelinger og vælg de afdelinger som rollerettighederne skal begrænses til. Dette kan også gøres når man tildeler et nyt adgangsniveau. Vælg Gem for at anvende ændringerne.

Bemærk: Hvis din virksomhed benytter sig af "primære afdelinger", kan du vælge om tilladelserne skal være gældende for alle medarbejdere i hver afdeling, eller om det kun skal være gældende for de medarbejdere der også har den pågældende primære afdeling indstillet.