Rapportering af løn
Rapporter over vagttype - og vagtplanstatistik

Brug vagttyper til at spore sygdom, sen indstempling eller andet baseret på dine vagttype indstillinger og hent rapporter derefter.

Sepideh avatar
Skrevet af Sepideh
Opdateret over en uge siden

🎯 Denne artikel er for administratorer der ønsker at trække rapporter. Bliv fortrolig med at bruge vagttyper for at udnytte denne funktion fuldt ud.

Hvis du benytter vagttyper på vagtplanen, kan du hente en vagttype - statistik (rapport) som ligger under Rapporter for at se forskellig data såsom sygdom, sen indstempling og overarbejde/afspadsering.

Du kan også downloade/hente en vagtplanstatistik rapport som viser dig hvor mange timer dine medarbejdere arbejder eller hvor mange vagter de har har haft i en specifik periode, fordelt over forskellige personalegrupper og afdelinger.

Se vagttype-statistik

Med et velorganiseret brug af Vagttyper, kan du udarbejde indsigtsfulde rapporter med oplysninger om sygefravær, produktive eller uproduktive timer eller andre kriterier, som du har brugt vagttyper til.

For at se en rapport baseret på vagttyper skal du gå til Rapporter > Vagttype - statistik. Herunder kan du vælge dine rapport kriterier og klikke vis statistik for at få en oversigt.

Vagttyper - Fjern fluebenet for Alle vagttyper for at kunne vælge specifikke vagttyper som du ønsker en rapport over. F.eks. kan du tilvælge vagttypen du bruger til at markere sygdom med, for at generere en sygdomsrapport.

Medarbejdere - Vælg imellem medarbejdere, personalegrupper og afdelinger. Du kan trykke på den lille pil for at folde personalegrupperne ud.

Periode - Indstil datointervallet og de dage der skal indkluderes i rapporten.

Filtre:

Undtagen - Vælg en helligdagskalender hvis du ønsker at ekskludere fridage fra kalenderen i din rapport.

Status - Filtrer baseret på Alle, Godkendt, eller Ikke godkendt vagter.

Vælg Medtag 0% hvis du også ønsker at medtage medarbejdere som ikke har aktiviteter af den valgte type - dem som har 0% i den valgte periode.

⚠️ Bemærk, ved personalegruppe- og afdelingsstatistik, er procent satser altid baseret på alle medarbejdere i valgte gruppe eller afdeling.

Vælg Vis med kalender for at se hvornår hver valgte vagttype var i brug for hver udvalgte medarbejder.

Klik Vis statistik for at se rapporten.

Eksempel på Vagttype - statistik

Sygdom/Fravær statistik

Hvis du har anvendt en vagttype for sygdom eller fravær, kan du bruge denne til at få vist en skræddersyet rapport. Du kan f.eks. generere en rapport om din vagttype pr. afdeling, pr. kalendermåned.

Fremmøde rapport

Hvis du bruger en vagttype til at indikere forsinkelse / forsinket mødetid, kan du benytte denne rapporttype for at få et overblik over antallet af forsinkelser over en given periode.

Overarbejde rapport

Ved at bruge vagttyper til at registrere overarbejde, kan du holde styr på hvor mange timer dine medarbejdere arbejder over og sammenligne denne data med indflydelsen på din omsætning.

Download Rapporter over vagtplanstatistik

Du kan downloade Rapporter over vagtplanstatistik i Excel hvis du vil kigge yderligere på din vagtplan data. Der findes to pre-programmerede rapporter i Planday:

1. Timer pr medarbejder - Se hvor mange timer dine medarbejdere arbejder over en specifik periode indenfor forskellige personalegrupper og afdelinger.

2. Vagter pr. medarbejder - Se hvor mange vagter dine medarbejdere arbejder over en specifik periode indenfor forskellige personalegrupper og afdelinger.

Gå til Rapporter > Rapporter over vagtplanstatistik og vælg den rapport du ønsker at downloade og tryk Lav rapport.

Afhængig af hvilken rapport du har valgt, kan du filtrere rapporten efter eget ønske så den er tilpasset dine behov.

Planday DK_Rapporter over vagtplanstatistik.png
  1. Vælg medarbejdere via medarbejderlisten, afdelingslisten eller en personalegruppe liste. Du kan også vælge om rapporten skal indeholde aktive eller fratrådte medarbejdere.

2. Vælg en periode, og arbejdsdage indenfor perioden som skal indkluderes i din rapport.

3. Medtag vagttyper for at vælge hvilke vagttyper du vil have med i din rapport.

4. Vælg hvilke statusser du ønsker at indkludere. Alle, Godkendte, eller ikke godkendte vagter.

5. Du kan vælge at medtage Normale vagter eller fravælge dem fra rapporten.

6. (Kun i Timer pr. medarbejder rapport) Du kan vælge at indkludere pauser eller modregne pauser fra rapporten.

7. (Kun i Vagter pr. medarbejder rapport) Vælg om du vil indkludere alle vagter eller vagter med/uden start og slut tid. Disse er enhver ekstra vagt som medarbejderen muligvis har taget og som ikke oprindeligt var en del af vagtplanen.

8. Du kan bruge brugerdefinerede balancefiltre til at generere en rapport, der svarer til de kriterier, du har angivet. F.eks. Indkluder kun timer/vagter, hvis vagtlængden er større end eller lig med et bestemt antal timer.

9. Medtag alle medarbejdere for at inkludere medarbejdere der ikke har vagter i den valgte periode.

10. Vælg Download rapport for at downloade en Excel fil baseret på dine valgte kriterier.

Når dataene er åbnet i Excel, kan du bruge alle de værktøjer, der er tilgængelige i Excel, til at filtrere, oprette diagrammer og analysere dine data helt ned i detaljen. Se nedenfor en eksempelrapport om Timer pr. medarbejder.

Vagttyper, løn og løntillæg

Vagttyper er en af de vigtigste værktøjer for at registrere korrekt information for både rapportering og lønkørsel i Planday. Du kan registrere lønkoder på dine vagttyper, og lønkoderne skal være identiske med de lønkoder som benyttes af dit lønsystem.

Derudover kan du oprette løntillæg fra Indstillinger > Løn > Løntillæg. For hvert tillæg, kan du registrere en lønkode og indstillingerne for hver vagttype vil påvirke, hvilke timer (baseret på vagttyper) tillægget beregnes for.