Brug Visma Løn sammen med Planday
Opdateret over en uge siden

Bruger du Visma Løn (tidl. Multiløn Erhverv) til at håndtere løn kan du let og hurtigt eksportere dine løndata fra Planday i en lønrapport som kan importeres i Visma Løn. Du kan også importere lønsedler fra Visma Løn i Planday, så medarbejderne kan tilgå dem direkte i Planday.

Følg nedenstående trin og bliv klædt på til at udnytte fordelene ved at bruge Visma Løn sammen med Planday.

Aktiver Visma Løn lønrapport og lønseddel import

Log in i Planday og gå til integrationssiden under Indstillinger > Integrationer > Overblik.

Find Visma Løn og tryk Aktiver.

Udskrift indstillinger

For at kunne lave lønrapporter til Visma Løn, skal du indtaste en række nødvendige oplysninger i Planday. Du er velkommen til at kontakte Planday for mere information omkring Bluegarden Visma Løn.

1. Vælg Indstillinger i topmenuen > Løn > Udskrifter. Her vælger du fanen Bluegarden / Dataløn og indtaster alle oplysninger.

2. Vælg derefter fanen Visma Løn erhversrapportering og udfyld oplysningerne.

3. Anvender du fraværsrapporter i forbindelse med Visma Løn skal du ligeledes udfylde oplysningerne under fanen Fraværsrapporter.

Tilføj lønnumre og lønkoder i Planday

For at lønsystemet kan anvende lønrapporten fra Planday skal du sikre at lønnumre og lønkoder fra Visma Løn er tilføjet i Planday.

Lønnummer

Du kan tilføje lønnumre fra Visma Løn til hver medarbejder i Planday under Medarbejdere > vælg og rediger medarbejder > Løn > Lønnummer.

Lønkoder

Lønkoder anvendes for at fortælle Visma Løn om timerne i Plandays lønrapporter er normale timer, ekstra timer eller tillæg. Du skal derfor tilføje lønkoder fra Bluegarden Visma Løn i Planday. Start med at tilføje lønkoder for timesedler (normale timer) og månedsløn i Indstillinger > Løn > Generelt > Lønkoder.

Hvis du ønsker at anvende særlige lønkoder for tillæg skal du først oprette løntillæg i Planday og derefter tilføje lønkoden. Du kan oprette tillæg i Indstillinger > Løn > Løntillæg. Opret eller rediger løntillæg og tilføj herefter lønkoder.

Bruger du Planday til at registrere sygdom eller andet og er det oprettet som vagttyper kan der også tilføjes lønkoder hertil. Dette gøres under Indstillinger > Vagtplan > Vagttyper, hvor du kan redigere og tilføje lønkoder til de respektive vagttyper.

Hvis du ønsker specifikke lønkoder for forskellige personalegrupper for at kunne adskille f.eks. bartender og tjener timerne på medarbejdernes lønsedler kan du tilføje lønkoder til hver enkelt medarbejdergruppe. Gå til Medarbejdere i topmenuen > Personalegrupper > vælg og rediger den enkelte personalegruppe for at tilføje lønkoder. Lønkoder vil for den pågældende personalegruppe overskrive lønkoder for normale timer.

Før du eksporterer Visma Løn lønfilen skal du huske at undersøge om alle vagter er godkendt.

Eksporter Visma Løn lønrapporter fra Planday

1. Gå til Løn > Løndataeksport

2. Vælg korrekt dato interval

3. Vælg evt. Hvilke medarbejdere du vil lave lønkørsel for

4. I Formater vælg Bluegarden Visma Løn

5. Gem filen på din computer

Indlæs lønrapport i Visma Løn

1. Log in på Visma Løn.

2. Importer Lønrapporten fra din computer i forbindelse med din lønkørsel.

Importer Visma Løn lønsedler i Planday

1. Gem PDF-filen med lønsedler på din computer. Vi anbefaler at du sikrer dig at indholdet i filen er korrekt inden du importerer den til Planday.

2. Login ind i Planday > Løn > Importer lønsedler

3. Vælg start- og slutdato: Indtast de samme datoer som på lønsedlen.

4. Eksisterende lønsedler: Hvis der allerede ligger lønsedler for den valgte periode, kan du vælge at tilføje de nye lønsedler til de eksisterende eller overskrive de eksisterende.

5. Vælg Lønseddel i type

6. Vælg Formatet Bluegarden MultiLøn Erhverv

7. Upload filen med lønsedler fra din computer og tryk på Importer. Lønsedlerne er nu tilgængelige for medarbejderne når de logger ind i Planday.

Se også