Kom i gang
Kom igang som medarbejder
Planday for medarbejdere - App Guide

Få en introduktion til de grundlæggende funktioner i Plandays mobilapp som medarbejder.

Sepideh avatar
Skrevet af Sepideh
Opdateret i denne uge

🎯 Denne artikel er for medarbejdere der vil vide mere om brugen af appen.

Velkommen til Planday! Denne artikel vil hjælpe dig med at finde rundt i Planday mobil appen.

💡Eksemplerne i denne artikel er vist i iOS-appen. Du kan bemærke små forskelle i brugen mellem iOS- og Android-versionerne - men funktionaliteten er den samme.

Download Planday appen

Hvis du ikke har gjort det allerede, skal du downloade Planday appen fra din enheds app-butik ved at søge efter Planday Employee Scheduling. Appen virker på iPhone og Android enheder.

Du skal bruge din Planday URL fra din manager (f.eks. firmanavn.planday.com) for at logge på. Dit brugernavn er din mailadresse og din adgangskode opretter du ved at klikke linket i invitationsmailen fra din leder. Se mere i Sådan logger du på Planday.

Overblik

Efter at have logget ind ser du Overblik siden med de informationer der er vigtigst for dig. Du vil bruge denne side til at stemple ind når du starter en vagt og igen til at stemple ud når du er færdig med din vagt.

Overblik siden giver også adgang til din profil, vagter der er tildelt dig, ledige vagter, nyheder fra din arbejdsplads eller kommende begivenheder oprettet af din leder. Du kan opdatere dine personlige præferencer for sprog, notifikationer og personlige detaljer ved at trykke på dit profil ikon.

Profil

Din profilskærm er det sted, hvor vi har samlet alle de kontorelaterede aktiviteter og indstillinger. På denne skærm kan du finde følgende funktioner:

Du kan finde flere informationer i artiklen Tilføjelse og ændring af dine personlige data.

Planday EN Screenshots for HC.229.png

Anmodninger

Under anmodninger finder du en oversigt over dine anmodninger der indkluderer vagtbytte og vagtanmodninger fra dine kolleger. Du kan her vælge om du vil acceptere eller afvise anmodningerne samt se en status over dine eksisterende anmodninger. Generelt så vil det være nødvendigt at en manager først godkender vagtbyttet før det er gældende.

Du kan læse mere om anmodninger i Sælg, byt og overdrag dine vagter.

Planday EN Screenshots for HC.231.png

Stempelur

Hvis din virksomhed har konfigureret Stempelur med appen, vises dine vagter for den aktuelle dag i dette område.

Du registrerer din arbejdstid ved at stemple ind i starten af din vagt og stemple ud ved slutningen af din vagt. Ved at stemple ind og ud registrerer du din faktiske arbejdstid, så du kan blive betalt minut for minut.

⚠️ Bemærk venligst, at lokationstjenester skal være aktiveret på din mobiltelefon for at kunne gøre dette.

Du kan finde flere oplysninger i artiklen Stempelur på mobilen.

Planday EN Screenshots for HC.236.png

Dine vagter

Her kan du få et hurtigt overblik over dine kommende vagter. Klik på vagten for at se hvilke andre kollegaer der er på arbejde samme dag, hvor de arbejder og hvis der er en note eller kommentar fra din manager relateret til vagten. Du har nu også mulighed for at bytte, overdrage eller sælge vagten.

Med en anmodning om byt kan du bytte vagt med en kollega, med overdrag kan du overføre din vagt til en kollega, og med sælg, kan en af dine kolleger søge om den pågældende vagt.
I alle tilfælde forbliver en vagt tildelt dig, indtil en administrator eller leder godkender handlingen.

Find mere information i artiklen Dine vagter og i Sælg, byt og overdrag dine vagter.

Planday EN Screenshots for HC.235.png

Ledige vagter

I denne sektion kan du se eller anmode om ledige vagter.
Klik på den ønskede vagt og vælg anmod om vagt for at anmode om vagten. Normalvis er det din leder der skal godkende din anmodning før du kan få vagten. Når vagten er godkendt modtager du en Planday besked in din indbakke samt en notifikation.

Find mere information i artiklen Sådan anmoder du om ledige vagter.

Planday EN Screenshots for HC.234.png

Opslagstavle og Begivenheder

Området Opslagstavle kan bruges til at informere dig om nyheder, generelle oplysninger eller ændringer i sidste øjeblik. Tjek opslagstavlen regelmæssigt for at være opdateret.

Afsnittet Begivenheder kan bruges til at arrangere fester, firmaudflugter, kurser eller andre arrangementer. Afhængigt af begivenheden kan din leder bede dig om at bekræfte eller annullere din deltagelse.

Find mere information i artiklen Opslagstavle og begiveheder.

Planday EN Screenshots for HC.233.png

Beskeder

Planday har et indbygget beskedsystem der giver dig muligheden for at kommunikere med dine kolleger uden at skulle huske deres kontaktdetaljer. Du kan bruge dette system til at sende direkte beskeder til dine kolleger, kommunikere med dit team eller sende beskeder ud til hele virksomheden. Filer og billeder kan tilføjes direkte fra din mobil, ved brug af Beskeder.

Udover direkte beskeder kan du også vælge at modtage notifikationer omkring opdatering af dine vagter, ændringer i vagtplanen eller bytteanmodninger. Hvis du får notifikationer, vises de i dette område. Aktiver push-meddelelser til Planday-appen for at få besked med det samme, når der sendes beskeder.

Du kan finde flere oplysninger i artiklen Send beskeder via Planday-appen.

Planday EN Screenshots for HC.232.png

Vagtplan

Tryk på Vagtplan for at få en oversigt over alle vagter i de afdelinger, du har adgang til. I den øverste sektion kan du se, hvilken afdeling og måned du befinder dig i. Du kan også vælge en visning af en anden afdeling.

Du kan også navigere til vagtplanindstillinger. Gå til symbolet øverst til højre for at finde flere indstillinger for din vagtplan. Vælg mellem forskellige visninger her, f.eks. efter medarbejder, gruppe eller funktioner, eller efter 3-dages- eller ugevisning.

Mere

Ved at gå til Mere finder du en masse nyttige funktioner i din Planday-app. Herfra kan du administrere dine anmodninger, se dine vagter, angive din tilgængelighed, se dine timer og meget mere. Vi gennemgår nogle af de funktioner, der er unikke for denne sektion nedenfor.

Dine timer

Dine timer giver et overblik og en sum af godkendte og planlagte timer og vagter i en given periode. Som standard vises disse oplysninger pr. måned. Startdatoen følger jeres lønperiode, der er indstillet af din virksomheds administrator.

I eksemplet herunder er lønperioden 16.februar til 15.marts. Du kan se at medarbejderen har 15 godkendte timer (ud af 51,50 planlagte timer) - markeret i grøn under Timer. Under Vagter kan du se at de 15 timer udgør 2 vagter (ud af 7 planlagte).

Tilgængelighed

Du kan indikere hvorvidt du er tilgængelig eller utilgængelig på udvalgte dage i fremtiden. Denne funktion er god hvis du f.eks. ønsker at kunne tage en pludselig opstået ledig vagt, vise tilgængelighed for travle dage eller indikere din utilgængelighed på bestemte dage. Tilgængelighed gør det lettere for vagtplanlæggere at tilbyde dig ledige vagter eller se hvornår du er ledig til at kunne arbejde.

Find mere information i artiklen Angiv din tilgængelighed via app.

Planday EN Screenshots for HC.230.png

Medarbejdere

Her finder du en oversigt over dine kolleger og deres kontaktoplysninger. Du kan vælge mellem visninger for de enkelte medarbejdere, grupper eller afdelinger. Når du klikker på en kollega åbner siden medarbejderoplysninger. Såfremt medarbejderen har valgt at kontaktoplysninger må være offentlige, kan du både ringe og skrive en mail til vedkommende.

Hvor mange og hvilke oplysninger der ellers deles her, er bestemt af din arbejdsplads.

Ferie

Hvis din arbejdsplads har aktiveret denne funktion, kan du anmode om ferie direkte i appen. I Ferie-området finder du en oversigt over dine fraværskonti og fraværsanmodninger. Vælg den ønskede ferieperiode ved at trykke på de respektive dage i kalenderen, og send din anmodning. Din leder kan godkende eller afvise anmodningen.

💡 Bemærk: Det kan være nødvendigt, at din chef skal aktivere dette for dig. Desuden kan denne funktionalitet være anderledes for dig, da den afhænger af, hvordan Planday er konfigureret på din arbejdsplads.

Find flere oplysninger i artiklen Sådan anmoder du om ferie.

Dokumenter

Under Dokumenter finder du generelle dokumenter som din arbejdsgiver eventuelt har uploadet såsom medarbejderhåndbøger osv. Derudover kan du også låse op for dine kontrakter og andre underskrevne samt ikke underskrevne dokumenter.

Find mere information i artiklen Dokumenter, lønsedler og kontrakter.

Se mere her: