Konfigurer kioskprofiler til Stempelur

Med kioskprofiler kan du tilpasse indstillingerne for Stempelur for forskellige enheder og lokationer, hvor medarbejdere stempler ind og ud.

Saad Saeed avatar
Skrevet af Saad Saeed
Opdateret over en uge siden

🎯 Denne artikel er for administratorer der ønsker at opsætte Stempelur Kiosk profiler for flere enheder eller for virksomheder med et stort antal medarbejdere. Før du gør brug af denne funktion bedes du registrere din IP-adresse for Stempelur.

Hvad er en Kioskprofil?

For at simplificere håndteringen af stempeltider kan kioskprofilerne være en god løsning. Kioskprofiler hjælper dig med at tilpasse stempeluret til forskellige enheder, der bruges på flere forskellige steder, hvor flere medarbejdere stempler ind og ud.

En profil består altid af et navn, tildelte afdelinger og en metode til at identificere medarbejdere. Når profilerne er oprettet, kan du tildele dem efter dine behov til de ønskede enheder, som stempelure skal bruges på via kioskprofilerne.

Kioskprofilerne er særligt nyttige, når administrationen af stempeluret bliver en kompleks opgave, efterhånden som antallet af medarbejdere, afdelinger, steder eller enheder stiger. Det kan være, at medarbejderne ønsker at stemple ind eller ud på samme tid, at du ønsker at stille flere enheder til rådighed på forskellige steder, eller at du ønsker at sikre, at medarbejderne ikke kan se andre kollegers navne og vagttider.

💡Du kan f.eks. oprette kioskprofiler til Stempelur for individuelle enheder, som giver afdelingsspecifikke medarbejdere mulighed for at stemple ind, så login-oplevelsen er hurtig og effektiv.

💡 Bemærk, at brugen af Planday-appen fortsat ikke påvirkes af kioskprofiler. Hvis du vil aktivere brugen af Stempelur via appen, skal du gå til Indstillinger > Stempelur > Medarbejderadgang > Mobil App Adgang > Stempelur tilladt fra mobil app (Android & iOS) > Ja. Kioskprofilerne er kun gyldige på de enheder, som de er tildelt og bruges på webloginfunktionen via punchclock.planday.com.

Opret Stempelur-profiler

For at konfigurere kioskprofiler, skal du gå til Indstillinger > Stempelur > Profiler. Her kan du klikke på Opret profilfor at oprette en Kioskprofil der knytter sig til en specifik afdeling i din virksomhed.

Navn. Vi foreslår, at du vælger et intuitivt navn, som har relation til afdelingen eller placeringen, til Stempelur. Hvis du f.eks. vil konfigurere Stempelur-profiler for 2 restauranter (forskellige placeringer), kan du overveje følgende struktur:
Placering1-Stempelur
Placering2-Stempelur

Afdelinger. Du kan vælge én eller flere afdelinger for denne profil. Dette kan være praktisk, hvis du vil gruppere og filtrere de medarbejdere, der skal bruge denne profil. En afdeling kan også føjes til flere profiler, hvis du har brug for det.

Medarbejder identifikation (log ind) - Til sidst kan du vælge mellem 2 identifikationsmetoder: Brugernavn eller Medarbejderoversigt

• Hvis du vælger Brugernavn, vil dine medarbejdere blot skulle angive deres brugernavn og adgangskode for at logge på Stempelur og påbegynde deres vagt. Log ind vinduet ser ud som vist herunder.

Screenshot 2022-09-28 at 13.14.16.png
  • Medarbejderoversigt muligheden viser en side, hvor alle kan se, hvem der er på vagtplanen den pågældende dag. På denne liste kan en medarbejder vælge sig selv og logge ind. I modsætning til den første mulighed vil brugernavnet allerede være udfyldt i oversigten.

Screenshot 2022-09-28 at 13.12.59.png

Efter du har opsat dine Stempelurs præferencer skal du blot trykke Gem.

Anvendelse af Stempelur-profiler

Når du har oprettet én eller flere kioskprofiler, kan du begynde at bruge dem med det samme. Hvis du har en stationær enhed (såsom en tablet eller computer), som medarbejderne bruger til at stemple ind, skal du tildele den rigtige profil til den.

Gå til punchclock.planday.com på den ønskede enhed og log ind. Følg trinnene i artiklen, Opsæt Stempelur, hvis du endnu ikke har opsat Stempelur til web.

💡Hvis du ønsker at give medarbejdere muligheden for at stemple ind og ud på en stationær iPad, kan Planday Kiosk appen være en løsning for dig. Lær mere i artiklen Planday Kiosk App til iPad. For at tildele en kiosk profil til kiosk appen, kan du følge samme guide herunder.

I øverste højre hjørne af punchclock.planday.com kan du se et ikon for Indstillinger ( ⚙️ ). Kun administratorer kan ændre indstillingerne. Hvis du skal bruge en anden konfiguration, er du velkommen til at kontakte vores support team.

De profiler du har oprettet i Planday indstillinger vil være tilgængelige her (se pil 1). Tryk på Tildel for at knytte profilen til den enhed du er på. Giv din enhed et beskrivende navn, såsom Cafeen, fra hvor pil 2 viser hen.

Tildeling af profiler til de ønskede enheder er nu færdig. Du kan også konfigurere profiler, hvis du har brug for at foretage ændringer på et senere tidspunkt.

💡Hvis du bruger en tablet, kan du også foretage disse ændringer via Planday Kiosk, direkte på din iPad.

⚠️ Hvis en profil er tildelt en enhed uden at indkludere alle afdelingerne, vil medarbejderne fra de udelukkede afdelinger ikke kunne se deres vagter på den pågældende enhed.

For at garantere fuld funktionalitet og reducere fejl i stempeluret skal du sikre dig, at:

• enheden, der anvendes til at stemple, har indstillet klokken nøjagtigt. Dette gælder både for en delt enhed (en tablet eller computer) eller dine medarbejderes personlige enheder.

• hvis du tilgår Stempelur via en webbrowser, er dette opdateret. Du kan se en liste over understøttede browsere her.