Datacenter og Formler
Opsætning af Formler i Datacenter

Vejledning: opsæt Datacenter formler for din Vagtplan

Patrick Gruhn avatar
Skrevet af Patrick Gruhn
Opdateret over en uge siden

🎯 Denne funktion er inkluderet i Pro Plan og op.

Kontakt vores supportteam, hvis du vil prøve den.

Formler repræsenterer Datacenter-funktionen, der hjælper dig med at forme dine data med matematiske operationer.

Selvom konceptet er baseret på enkle operationer med elementer og data, der er tilgængelige på din portal, kan resultatet være en kompleks brugerdefineret måling, der er skræddersyet specifikt til dig og din organisation.

Oprettelse af formler

Formler ligner meget datasæt med hensyn til den måde, de er konfigureret på.

Fra Rapporter > Datacenter > Formler > Tilføj formel, og følg de samme første trin:

• giv din måling et ID: dette bruges til at henvise til din måling i andre formler. Husk, at et ID kun kan skrives med store bogstaver og understregninger (Planday vil formatere dit ID på den rigtige måde, hvor det er nødvendigt).

• giv din måling en beskrivelse: bruges til kort at forklare, hvilke data den indeholder, og hvad formlen betyder.

• vælg, om formlen skal vises i vagtplanen

• Den største forskel mellem et datasæt og en formel er muligheden for at vise den som en måling i din vagtplan.

I samme visning kan du indstille, om de indtastede data vil gælde for hele din vagtplan, eller om de skal være forskellige pr. afdeling, sektion eller funktion ved at vælge at tildele eller anvende din måling:

• globalt: dataene er synlige fra hver afdeling og påvirkes ikke af den afdeling, funktion eller sektion, der er valgt til din vagtplanvisning.

• tildele forskellige værdier til de enkelte afdelinger: dataene er synlige fra bestemte afdelinger

• De 2 muligheder for at tildele/anvende forskellige værdier for individuelle sektioner i en afdeling og tildele/anvende forskellige værdier til individuelle funktioner i en afdeling fungerer på en lignende måde.
    Hvis du vælger en af disse 2 muligheder, skal du også angive afdelingen.

Der er mere information om de grundlæggende elementer i en måling i artiklen om Datasæt.

Når du tildeler din måling, skal du huske på, at komponenterne til indsamling af vagtplandata, der bruges i din formel, vil blive påvirket af det, du vælger.

Formelmålinger kan kun beregne data for sektioner og funktioner i en afdeling. Hvis din formel bruger faktiske værdier fra dine vagtplandata, skal du ikke tildele den globalt eller til en afdeling.

Når du klikker på Færdig, befinder du dig på siden med avancerede indstillinger til din formel. Det er her, du kan konfigurere matematiske operationer med:

1. data fra din vagtplan (f.eks. tildelte vagttimer eller det samlede antal tildelte vagter),

2. Dine tilgængelige målinger (flere oplysninger her),

3. og/eller andre formler.

I det øverste felt kan du oprette formlen til din måling.

Bemærk, at du kun kan tilføje og redigere ting i rækkefølge: elementer tilføjes altid i slutningen af formlen, og redigering starter altid fra det sidste element (eller det senest tilføjede).

For at oprette din formel skal du blot skrive eller vælge de komponenter, du har brug for. Disse kan være:

• numeriske værdier

• matematiske operatorer fra under formelfeltet.

"+" for addition
"-" for subtraktion
"*" for multiplikation
"/" for division
"(" og ")" for at indstille rækkefølgen af operationer.
  • dine tilgængelige målinger, der viser ID'er for alle de målinger, du tidligere har oprettet.
    Dette understreger vigtigheden af at vælge intuitive og forklarende ID'er til dine målinger, da dette er den eneste information, der vises.
    F.eks. er #SHIFTS_NEEDED ID fra de 4 tilgængelige målinger i eksemplet nedenfor indstillet godt. I modsætning hertil er #PAYROLL_SUPPLEMENT ID ikke nogen indikation på, hvilken slags data den kommer med, som kan være alt fra det faktiske beløb, der er tilføjet til lønningslisten, til en procentdel og kan være indstillet pr. time eller pr. vagt.
    Det kan spare dig for meget tid at have gode ID'er.

• Vagtplandata, som indeholder en liste over alle de data, du kan bruge. Du kan altid finde en komponent til vagtplandata for at få den til at matche dine operationer og de andre elementer i din formel med de mange tilgængelige variationer.
    For eksempel, hvis du vil oprette en formel mellem 2 målinger med data pr. time, skal du vælge det vagtplanelement, der indeholder de data, du har brug for, hver time.

Forstå de vagtplandata, der er tilgængelige at bruge med Datacenter formler

Alle vagtplandatakomponenter indeholder oplysninger om vagter, i forskellige tilstande og fra de forskellige niveauer i din vagtplan. Her er den komplette liste:

Du kan også holde musen over en hvilken som helst komponent for at se de faktiske værdier fra din vagtplan for at få en fuldstændig forklaring på, hvad den vil bringe til din formel, som vist nedenfor:

Når du er fortrolig med de tilgængelige vagtplandata, kan du også bruge de tilgængelige filtre til at indsnævre listen:

• Antal: filtre baseret på, om dataene skal indsamles som antal vagttimer eller som antal vagter.

• Dataindsamlingsniveau: giver dig mulighed for at vælge, om dataene skal grupperes efter Afdeling, Funktion eller Sektion.

• Vagtstatus: skelner mellem data baseret på åbne eller tildelte vagter.

• Data vist: uanset hvilken datareturneringstype (hvordan data indsamles og grupperes), kan data vises dagligt eller pr. time.

Når der ikke er anvendt filter (Intet er valgt for alle filtre), vil du se den komplette liste. Tilsvarende når et filter er indstillet til Intet, anvendes det simpelthen ikke på din liste.

Som et eksempel har nedenstående formel 3 dele:

1. en komponent til faktiske værdier for vagtplandata, der samler det samlede antal timer i tildelte vagter efter afdeling pr. time

2. "-"-operatoren

3. en selvfremstillet måling, der indeholder det samlede antal arbejdede timer (f.eks. godkendt fra Punch Clock-poster).

Denne formel beregner derefter forskellen mellem det samlede antal tildelte (vagter)timer og det samlede antal faktiske arbejdstimer og viser den i vagtplanen.

Dette kan være nyttigt, hvis antallet af arbejdede timer afhænger af, hvor mange kunder du har på et givet tidspunkt. På denne måde kan du hurtigt se de perioder, hvor du måske har planlagt med for mange eller for få medarbejdere.

Du skal sikre dig, at de komponenter, du bruger, og de indstillinger, du anvender, når du tildeler målingen til afdelinger og/eller funktioner/sektioner i vagtplanen, stemmer overens, så dine målingsberegninger vises i din vagtplan og viser, hvad du forventer.

Tænk på muligheden Tildel som en indikator for, hvor resultaterne af formlen vises. Med det i tankerne skal du sørge for, at din formel vises et sted, der matcher indholdet af formlen.

Som en tommelfingerregel skal formler matche niveauet for det laveste strukturelle niveau i din måling.

Rækkefølgen er Global (eller portal) → AfdelingSektionFunktion, efter den struktur, der er brugt i Planday.

Når du har konfigureret formlen, skal du bare klikke på "Gem", og din formel er færdig.

Nu, hvor du har konfigureret din formel, er du et skridt tættere på at vise den i din vagtplan.