Datacenter og Formler
Brugscase for Datacenter formler: efterspørgselsplanlægning

Vejledning: opsæt en oversigt i din vagtplan for, hvor mange vagter der skal tildeles for at imødekomme efterspørgslen.

Patrick Gruhn avatar
Skrevet af Patrick Gruhn
Opdateret over en uge siden

🎯 Denne funktion er inkluderet i Pro Plan og op.

Kontakt vores supportteam, hvis du vil prøve den.

Datacenter formler kan bruges til at sikre, at din organisations behov bliver opfyldt. For eksempel kan du fremhæve, hvor mange vagter der er behov for i den kommende periode eller lade dine restaurantledere vide, hvor mange begivenheder/bookinger der kommer.

Her er en trinvis vejledning til, hvordan du bruger Datacenter formler til planlægning af antallet af de vagter, du skal bruge for at dække den nødvendige arbejdsbyrde.

Vejledning til efterspørgselsplanlægning

• Gå til Rapporter > Datacenter > Datasæt og vælg Tilføj data.

• Giv dit datasæt et beskrivende ID, og tilføj en Beskrivelse.

• Vælg den tidsenhed, der giver dig mulighed for at indtaste data for hver dag, og vælg at tildele dine målinger forskellige værdier til individuelle funktioner i en afdeling.
    Vælg derefter den Afdeling, som du skal planlægge vagter for, i rullemenuen.

• Klik på Færdig, og opret derefter en formel. Du skal bruge formelmålingen til at vise efterspørgselstallene fra det datasæt, du lige har oprettet.

• Gå til Rapporter > Datacenter > Formler og vælg Tilføj en formel.

• Giv din formel et beskrivende ID, og tilføj en Beskrivelse. ID'et for formelmålingen skal være anderledes end dem, der er indstillet til datamålingen, der endnu er relateret. Se et eksempel nedenfor.

• Slå synlighed i vagtplanen til, så denne formel er synlig i din vagtplan.

• Vælg at tildele dine målinger forskellige værdier til individuelle funktioner i en afdeling.
    Vælg derefter den Afdeling, som du skal planlægge vagter for, i rullemenuen.

• Sørg for, at tildelingsindstillingerne og afdelingen for din formelmåling matcher din datamåling: Tildel forskellige værdier til individuelle funktioner og den samme Afdeling er valgt i rullemenuen.

• Klik på Færdig for at fortsætte med de næste trin.

• Opret en formel, der viser dig forskellen mellem, hvor mange vagter, du har tildelt på en given dag, og hvor mange vagter, du har brug for.
    Du kan gøre dette med en formel, der fratrækker (bruger '-'-operatoren) dataene fra dit datasæt (oprettet fra ovenstående trin) fra vagtplanelementet Tildelte vagter, efter funktion - dagligt.
    En meget vigtig detalje at bemærke er, at elementet Tildelte vagter, efter funktion - dagligt kun tæller de tildelte vagter i din vagtplan. Dette betyder, at vagter med enhver anden status ignoreres (f.eks. Åbne vagter).

• På siden Datacenter > Datasæt skal du vælge det datasæt, du lige har oprettet, for at begynde at indtaste vagtefterspørgslen for dine vagtplanstillinger.

Du skal gentage disse trin for hver Afdeling, som du skal have en planlægningsoversigt for.

Når du er færdig med at opsætte efterspørgselsmålinger for alle dine afdelinger, skal du gå til din Vagtplan-side, hvor du nu vil se målinger som daglige tal:

• et negativt tal betyder, at der ikke er nok tildelte vagter til at dække efterspørgslen. Tallet angiver, hvor mange vagter du stadig skal tildele.

• nul betyder, at du har matchet efterspørgslen,

• et positivt tal betyder, at du har overskredet efterspørgslen. Tallet angiver, hvor mange ekstravagter du har planlagt den dag.

Sådan kan det se ud i vagtplanen. Eksemplet tager udgangspunkt i en efterspørgsel efter 2 vagter for hver af de 3 dage. På billedet nedenfor:

• har den første dag en ekstra vagt,

• på den anden dag skal der stadig tildeles 2 vagter

• den tredje dag har 2 tildelte vagter, der imødekommer efterspørgslen for dagen.
    Bemærk, at den åbne vagt ignoreres af målingen for efterspørgselsplanlægning.