FAQ – Datacenter

Løsninger på almindelige problemer med Datasæt, Formler eller målinger.

S
Skrevet af Sissel Bjerkeset Moen
Opdateret over en uge siden

🎯 Denne funktion er inkluderet i Pro Plan og op.

Kontakt vores supportteam, hvis du vil prøve den.

Jeg kan ikke se mine målinger i vagtplanen. Hvad skal jeg gøre?

Flere aspekter påvirker, hvordan en måling vises i vagtplanen. Du kan:

• sørge for, at du bruger en formel, der skal vises i vagtplanen.

• kontrollere, om dine tilladelser giver dig adgang til den slags data, du bruger i dine målinger.
    Du kan se flere detaljer om tilladelsesniveauer og dataadgang her.

Hvis du har brug for at foretage ændringer i tilladelserne og sikkerhedsgrupperne, eller hvis du støder på noget uventet, bedes du kontakte vores supportteam.

• sørge for, at Vis denne formel som en mulighed, der skal vises i vagtplan er slået til.

Mine målinger viser ikke noget i nogle af dagene i min vagtplan. Hvorfor?

Dette kan betyde, at der ikke er noget data, der kan vises for disse dage, hvilket kan være resultatet af tomme celler i din inputtabel til datamålinger eller signalere, at din formel ikke giver et matematisk korrekt resultat for hver dag.

Du kan gå over til din oversigtsside ( Rapporter > Datacenter ), vælge den måling, der er problematisk, og prøve at finde de manglende data i dens komponenter.

Hvis du bruger en kompleks opsætning (omfattende formelmålinger, der henvises til, og som bruges i en fælles formelmåling), skal du muligvis slå muligheden Vis denne formel som en mulighed, der skal vises i vagtplan til for nogle af dem, for at kunne sammenligne og følge, hvordan dataene omdannes fra en formel til en anden.

Husk, at du altid kan kontakte vores supportteam for at få hjælp.

De tal, der vises i min vagtplan, giver ikke mening. Hvad sker der?

Da formelfunktionen kan hoste komplicerede operationer, fungerer dine målinger nogle gange muligvis ikke som forventet.

For at forstå, hvad der foregår, kan det være nyttigt at sammenligne, hvad du forventede, at der ville ske, med hvad der faktisk sker.

For eksempel, hvis du forventer, at en måling tæller en vagt, du lige har tildelt som 1, men i stedet viser målingen en større numerisk forskel, hvilket kan indikere, at målingen faktisk tager højde for antallet af timer i denne vagt i stedet for selve vagten.

Der er et par ting, du kan tjekke for at finde ud af, hvad problemet er:

• hvis dette sker for et datasæt, skal du kontrollere, hvilken type inputdata din måling er indstillet til (pr. dag eller pr. time)

• hvis du bruger et vagtplandataelement i en formel, skal du kontrollere, om elementet samler de data, du forventer.
    Hold markøren over elementet på listen over aktuelle vagtplansdataelementer, og se, om det svarer til dine forventninger.

• hvis du har flere matematiske operatorer i dine formler, skal du kontrollere, om prioriteten for operationer er korrekt indstillet (operatorerne følger den aritmetiske rækkefølge af operationer, så sørg for at bruge "(" og ")" til at markere, hvilken operation der først skal beregnes ).

Du har kontrolleret alt, og målingens resultater ser stadig ikke rigtige ud?
​Kontakt vores supportteam for at få hjælp.

Jeg prøver at importere mine data gennem en CSV-fil, men jeg får en fejl. Hvordan løser jeg det?

Når du importerer data fra en fil, udfører Planday en række kontroller for at sikre, at oplysningerne i filen er i topform. Når en af disse kontroller mislykkes, vil du se en fejl:

• "ID'et i filen er ugyldigt. Du kan finde det korrekte ID i en nyeksporteret CSV-fil."

Hvert strukturelt niveau i Planday har et unikt ID, der bruges i hele systemet til at henvise til dine afdelinger, funktioner eller sektioner. Dette svarer meget til det ID, du skal vælge til dine målinger, idet forskellen er, at det er numerisk.
    CSV-filen skal indeholde ID'et for afdeling, funktion eller sektion, så systemet kan placere dine data på det rigtige sted. Når du eksporterer en CSV-fil fra den måling, du arbejder på, vil den første celle indeholde det strukturelle niveau-ID. Hvis det ved et uheld bliver slettet eller ændret, eksporterer du blot en anden CSV-fil og kopierer ID'et til det, du vil bruge til import.

• "Den samme dato kan ikke være i mere end én kolonne. Ret dette, og prøv igen"

Da du oprettede dit datasæt, definerede dit valg i vagtplanindstillingerne, hvordan inputtabellen skal se ud. Uanset om du valgte at indtaste data for hver dag eller for hver time, kan du ikke have den samme dato to gange i din CSV-fil, ligesom du ikke har den samme dato to gange i din vagtplan.
    I CSV-filen skal hver kolonne repræsentere en (unik) dato, på samme måde som din måling ser ud på oversigtssiden.

• "En vagts starttidspunkt kan ikke være i mere end én række. Ret det, og prøv igen" eller
    "En vagts starttidspunkt kan kun indstilles i begyndelsen af en time (f.eks. 10:00)"

På samme måde som du ikke kan have den samme dato to gange i din vagtplan, kan du ikke have den samme time to gange i din CSV-fil.
    Hver række i din CSV-fil repræsenterer kun starten på en ny time (f.eks. 10:00) for at begrænse antallet af mulige rækker til det maksimale antal timer på en dag.
    Hvis du er i tvivl, kan du oprette en datasætskabelon, der er indstillet til Indtast data for hver time og derefter bruge den til at eksportere en CSV-fil med den korrekte formatering pr. række.

• "Kan ikke importere [en_post_fra_din_fil] som et tal. Juster det, og prøv igen"

Alle poster i din CSV-fil (udover den første kolonne og den første række) skal udfyldes med numeriske værdier. Hvis en celle indeholder nogen anden type data, kan systemet ikke ændre det til det rigtige format (f.eks. antal nødvendige vagter).
    Samtidig skal du huske, at decimaler kan forstyrre formateringen af dine numeriske værdier, afhængigt af det værktøj du bruger til at redigere/indtaste data i CSV-filen.

• "Kan ikke importere {0} som en dato. Juster det, og prøv igen" eller
    "Kan ikke importere {0} som starttidspunkt for en vagt. Juster det, og prøv igen"

Formatering af dato og time har mange variationer. Normalt afhænger dette af, hvor din organisation opererer (land) og dine indstillinger i Planday (Indstillinger > Portalindstillinger > Generelt).
    Hvis du ser en af de to fejl ovenfor, når du prøver at importere en CSV-fil, skal du kontrollere dine time- og datoindtastninger for at sikre, at de er ensartede og ikke indeholder usædvanlige tegn. Den nemmeste måde at rette det på er at eksportere et eksempel på en CSV-fil og matche dato-/timeformateringen i den.