Fravær og Ferie
Opsætning af Fravær
Sådan opretter du fraværskonti for dine medarbejdere

Lær mere om hvordan du opretter fraværskonti for dine medarbejdere. Dette gælder både optjent og fast ferie

Sepideh avatar
Skrevet af Sepideh
Opdateret over en uge siden

🎯 For avancerede administratorer.

• Denne artikel er kun relevant hvis du ikke har valgt Opret automatisk i trin 3 af 3 under Hvem skal være berettiget til denne fraværspolitik?

• Er du medarbejder? Se hvordan du anmoder om ferie her.

Når du har oprettet en fraværspolitik, uanset om de er opsparede eller faste, er det næste skridt at oprette feriekonti til dine medarbejdere, hvis du ikke har valgt automatisk oprettelse. Denne guide viser, hvordan du manuelt tildeler fraværskonti til dine medarbejdere individuelt eller til en personalegruppe.

Automatisk oprettelse af fraværskonti for dine medarbejdere

Når du opretter en fraværspolitik, kan du vælge at markere Opret automatisk i trin 3 af oprettelsen. På baggrund af dette vil systemet automatisk oprette fraværskonti for alle medarbejdere, inklusiv fremtidige.

Vis mig hvordan

Hvis du ikke har valgt dette til, kan du fortsætte til næste afsnit i guiden.

Opret fraværskonti for én eller flere medarbejdere

Tildel dine medarbejdere en fraværskonto manuelt ved at gå til Vagtplan > Fraværskonti > Administrer fravær > Opret konti

Vælg om du ønsker at Opret en fraværskonto for én medarbejder eller Opret konti for flere medarbejdere.

⬇️ Guiden herunder viser hvordan man opretter fraværskonti til flere medarbejdere men processen er præcis den samme hvis man ønsker at tildele til enkelte medarbejdere.

Vælg hvilken politik du ønsker at anvende og klik Næste

Når du opretter fraværskonti til flere medarbejdere, kan du vælge at gøre det pr. afdeling eller for alle afdelinger.

Hvem vil du oprette en konto til?

• Afdelinger, Medarbejdertyper og Personalegrupper: Filtrer hvilke medarbejdere som skal have en feriekonto baseret på afdelinger.

• Startdato: Den dato medarbejderen skal starte med at optjene ferie fra. Hvis der er sat en ‘ansættelsesdato’ for en medarbejder, vil denne dato automatisk blive brugt. Du kan vælge en anden dato, hvis du ønsker dette.

• Optjeningssats: Denne sats kan ikke ændres her, kun i menuen Indstillinger > Fravær > Politikker.

• Åbningssaldo:

• Saldo på startdatoen: X dage/timer som medarbejderne har optjent indtil ‘optjener fra’ datoen.

• Saldo brugt før startdatoen: X dage/timer som medarbejderne har afholdt indtil ‘optjener fra’ datoen.

• Løn: Angiv en lønkode for at fastsætte typen af fravær i lønrapporten.

• Maks. tilladt overførsel til næste periode: (hvis dette er tilladt for denne feriekonto) Hvor mange dage kan medarbejderne overføre til næste ferieperiode.

• Helligdagskalender: Vælg hvilken helligdagskalender som skal bruges. Når en ferieanmodning indeholder en helligdag vil denne dag være “gratis” og medarbejderen vil altså ikke bliver trukket en feriedag for denne dag.

Når du har valgt de ønskede indstillinger, skal du klikke på Gem.
Du kan også ændre dine medarbejderes individuelle startværdi efter fraværskontoen er oprettet.