Kom i gang
Forstå Planday
Kend din forside i Planday

Denne artikel giver dig et overblik over startsiden på din Planday-portal og viser dig, hvordan du kan konfigurerer den efter dine behov.

Sepideh avatar
Skrevet af Sepideh
Opdateret over en uge siden

🎯 For administratorer, der er nye i Planday.

Er du medarbejdere? Læs mere i Planday for medarbejdere - Web Guide

Forsiden eller overblikket er den første side som du og dine medarbejdere ser når de logger på Planday fra web. Forsiden henter vigtige tal og tabeller fra eksisterende data og giver dig mulighed for at reagere på forskellige afventende handlinger, såsom ferieanmodninger og stempeltider - direkte fra forsiden. På denne måde er du sikker på at handle på de vigtigste opgaver først. Du kan selv vælge, hvilke widgets der skal vises på din forside.

Menulinjen

Du kan få adgang til de fleste områder af din Planday-portal via menulinjen. Nogle muligheder er muligvis ikke tilgængelige for dig, afhængigt af din kontos abonnement eller medarbejderrettigheder. For eksempel vil normale medarbejdere ikke kunne se fanerne Løn, Rapporter eller Konto. Visse Pro- eller Enterprise-funktioner kan være utilgængelige, f.eks. Datacenter og Formler.

• Forside - Ved at trykke på forsiden, eller Planday logoet til venstre, kommer du tilbage til overbliket som vist ovenfor. I undermenuen af forsiden finder du:

• Din vagtplan - Du kan se dine tildelte vagter som medarbejder

• Din tilgængelighed - Her kan du som medarbejder angive din tilgængelighed over dage du kan - eller ikke kan arbejde.

• Dit fravær - Som medarbejder kan du se en oversigt over dit fravær og status for dine anmodninger.

• Lønsedler - Hvis aktiveret af arbejdsgiver, kan medarbejdere se og downloade deres lønsedler fra Planday.

• Nyheder (kun administrator) - Managere og administratorer kan udgive eller redigere nyhederne som vises i overblikket på forsiden herinde fra.

• Begivenheder (kun administrator) - Opret eller administrer begivenheder der bliver vist på forsiden.

• Fødselsdage - Få et overblik over kommende fødselsdage i ugentlig visning. Du kan skrive til medarbejderen der har fødselsdag, direkte fra denne side.

• Vagtplan

• Vagtplan - Vagtplan visningen sorteret på personalegrupper, afdelinger og medarbejdere. Administratorer og managere har adgang til yderligere at modificere vagtplanen herfra, hvorimod medarbejdere kun har adgang til at se hvem de skal arbejde med og i hvilken afdeling.

• Vagtanmodninger (kun administrator) - Som manager eller admin kan du b.la. godkende eller afvise vagtanmodninger og administrere bytteanmodninger.

• Stempelur (kun administrator) - Her kan du administrere stempeltider fra medarbejderne. Disse kan være ind- og udstemplingstider, forkerte stempeltider, rettelse af pauser mm.

• Tilgængelighed (kun administrator) - Her kan du som leder angive tilgængelighed eller utilgængelighed for medarbejdere.

• Fraværsanmodninger (kun administrator/vagtplan admin) - Her kan du godkende eller afvise fraværsanmodninger. Administratorer kan i visse tilfælde også oprette fraværsanmodninger på vegne af medarbejderen.

• Normtimer (kun administrator/vagtplan admin) - Normtimer lader dig se detaljerne for kontraktreglerne for dine medarbejdere. Du kan vælge en kontraktregel, en kontraktperiode og en afdeling og få et overblik over planlagte og godkendte timer sammenlignet med normtimerne. Det er også her du overfører timer til afspadseringskontoen baseret på afvigelserne vist herinde.

• Fraværskonti (kun administrator/vagtplan admin) - Under Fraværskonti kan du anvende fraværskontoskabeloner for en enkelt medarbejder eller flere personalegrupper, som angiver hvor mange dages fravær de må tage.

• Medarbejdere

• Medarbejdere - Medarbejdersiden viser alle medarbejdere på en liste, med deres vigtige oplysninger. Som medarbejder har du muligheden for at skrive en besked til andre medarbejdere i Planday herinde fra. Som administrator og leder har du yderligere muligheder for at redigere medarbejdersiden, sende meddelser samt tildele sikkerhedsrettigheder og meget mere.

• Personalegrupper (kun administrator) - Personalegrupper hjælper dig med at organisere on inddele i grupper baseret på kvalifikationer og ansvarsområder, f.eks. kokke, tjenere og managere. En medarbejder kan tilhøre flere personalegrupper. Her kan du også indstille timeløn pr. personalegruppe, angive lønkoder samt tilføje eller fjerne medarbejdere fra en gruppe.

• Afdelinger (kun administrator) - Opret en afdeling hvor hver af dine lokationer eller dele af din virksomhed. Hver afdeling får sin egen vagtplan. Ved at opdele i afdelinger kan du separere vagtplanerne for de forskellige lokationer eller dele af din virksomhed.

• Kontrakter (kun administrator) - Du kan bruge denne side til at oprette og administrere medarbejderkontrakterne for dine ansatte.

• Dokumenter (kun administrator / HR manager) - I denne sektion kan administratorer uploade og downloade relevante dokumenter såsom anvisninger, guides, filer og andet for sine medarbejdere.

• Rapporter (kun administrator)

• Vagtplanstatistik - Her kan du oprette en rapport over planlagte vagter for en enkelt medarbejder, personalegrupper eller afdelinger ved at definere et datointerval.

• Rapporter over vagtplanstatistik - Ny vagtplanstistik med to rapporter; Timer pr.medarbejder og Vagter pr. medarbejder

• Vagttype - statistik - Denne statistik tillader dig at trække data for valgte vagttyper på vagter af en specifik personalegruppe så som (ferie, syg osv.) og få en graf over resultatet.

• Omsætning - Under Omsætning kan managere dagligt tilføje omsætning for dagen, ugen eller måneden og få et overblik over omsætningen i forhold til lønomkostningerne.

• Løn (kun administrator)

• Løndataeksport - Denne sektion giver dig mulighed for at generere lønrapporter om udvalgte medarbejdere eller grupper, låse datointerval for lønperioden, importere og eksportere lønsedler.

• Lås lønperiode - Undgå ændringer i vagtplaner og vagter for tidligere lønperioder.

• Importer lønsedler - Her har du muligheden for at importere lønsedler i Planday fra dit lønsystem.

• Lønsedler - Se tidligere udstedte lønsedler til medarbejdere her.

• Indstillinger (kun administrator) - Her finder du dine portalindstillinger og disse er kun tilgængelige for administratorer. Du kan konfigurere dine portalindstillinger, velkomstbrev, oprette fraværskontoskabeloner, arbejdstidsregler, opsætte og konfigurere stempelur, opsætning af integrationer og meget mere.

• Hjælp

• Hjælpecenter - Ved at klikke her bliver du videresendt til vores Hjælpecenter som indeholder alle vores hjælpecenter artikler der er skrevet til dig for at få mest ud af Planday. Hjælpecenter artiklerne er tilgængelige på engelsk, dansk, tysk svensk, norsk og fransk.

• Video Tutorials - Se disse korte videoer for at få tips og tricks til opsætningen af din Planday portal og hvis du mangler at vide mere om flere funktioner i Planday. Del gerne indholdet med dine kolleger.

• Se nyheder - Via dette link får du adgang til de senest udgivede produktopdateringer.

• Vis/Skjul hjælpechat - Du kan vise eller skjule hjælpechatten til enhver tid ved at trykke her.

• Status - Ved at klikke på status bliver du dirigeret til Planday status siden som fortæller dig om Planday kører normalt, eller om der er afbrydelser i tjenesten. Du kan se, om vi er i gang med planlagt vedligeholdelse, og se på tidligere hændelser, der kan have forårsaget afbrydelser i tjenesten.

• Meddelelser - Medarbejdere og ledere kan bruge dette område til at sende beskeder til hinanden eller føre gruppesamtaler direkte i Planday uden at afsløre personlige e-mails eller telefonnumre.

• Profil

• Rediger - Her kan du redigere din profil og personlige informationer som bliver delt i Planday.

• Konto - (kun administrator og kontoadministration) - Planday administratorer kan se deres abonnements plan, skifte til en anden plan, opdatere sine kreditkortoplysninger og hente tidligere fakturaer.

• Log ud - Logger dig ud af din Planday profil.

Rediger overblik

Du kan tilføje relevante widgets eller fjerne dem, du ikke længere har brug for, ved at klikke på knappen Rediger overblik til højre i overblikket. Du kan f.eks. deaktivere Kom i gang, hvis du ikke længere har brug for den. Selvsamme widget deaktiveres automatisk efter 30 dage.

Kom i gang

Denne widget byder nye administratorer velkommen og indeholder korte, nyttige videovejledninger om de første vigtige trin til opsætning af din nye Planday-konto.

Konto

Under kontoafsnittet kan du administrere dine kontooplysninger og dit abonnement. Tryk blot på Gå til din konto linket.

Afventer handling

Afventer handling widgetten kan betragtes som din digitale to-do liste. Den lader dig vide hvor mange afventende handlinger der søger din opmærksomhed, indelt i 4 hovedkategorier.

• Bytteanmodninger (Bytteanmodninger imellem dine medarbejdere som afventer din godkendelse)

• Vagter anmodet (Ledige vagter anmodet af dine medarbejdere)

• Stempeltider (Afsluttede vagter der afventer godkendelse)

• Fraværsanmodninger (Fraværsanmodninger der afventer godkendelse)

Hver kategori viser dig hvor mange handlinger der afventer hvor og hvis du trykker på disse vil du blive vidersendt direkte til siden hvor du kan godkende eller afvise anmodningen eller stempeltiden. Denne del af forsiden kan være en god idé at checke som noget af det første efter at have logget på Planday.

Dashboard_Afventer handling.png

Nyheder

Du kan dele oplysninger med dine medarbejdere via nyhedsfeedet. Du kan også betragte det som en opslagstavle, hvor du kan skrive meddelelser til teamet. Når du skriver en besked, kan du vælge, hvilken afdeling beskeden er til, hvilke personalegrupper der har lov til at se den, og hvornår opslaget skal blive synligt eller arkiveret. Du kan også vedhæfte filer og dokumenter til dit indlæg, hvis du har brug for det. Klik blot på linket Gå til nyheder.

Begivenheder

Du kan planlægge arrangementer for dine medarbejdere, f.eks. kurser, sociale arrangementer og fester direkte via Planday. Når du opretter en begivenhed, skal du angive dato og tidspunkt for disse begivenheder samt de afdelinger og personalegrupper, der kan se/deltage i denne begivenhed. Hvis du har valgt Tilmelding aktiv til, kan dine inviterede lade dig vide, om de kan deltage eller ej, direkte på begivenheden.

Fødselsdage

Widgeten Fødselsdage har en mere social funktion, da den giver dig og dine medarbejdere mulighed for at se, hvem der har fødselsdag i den kommende uge. Widgeten Fødselsdage indsamler data fra fødselsdagsfeltet i medarbejderprofilerne.

👤 Hvis du ønsker, at dine medarbejdere skal kunne se fødselsdage for kolleger i deres afdeling, er du velkommen til at kontakte Planday-support så de kan hjælpe dig med at aktivere dette.

Lønprocent

Her kan du se lønprocenten for én afdeling og sammenligne din lønprocent på tværs af afdelinger hvis ønsket. Dataen hentes ved at der ligger en omsætning i systemet sammen med en godkendt vagtplan, således at procenten kan udregnes på basis af forholdet mellem omsætningen og lønningerne indenfor samme periode.

Under knappen Konfigurer kan du vælge den afdeling, du ønsker at se lønsprocent for, og hvorvidt du vil sammenligne den med dit budget eller en anden afdeling.

Omsætning

For at få data frem i dette billede skal der være tal at vise. Du kan opsætte din omsætning enten ved at gå til Rapporter > Omsætning, eller via Indstillinger > Rapporter > Omsætning. Begge disse viser hvor du kan indtaste din omsætning manuelt. Hvis du i stedet ønsker at automatisere omsætningen ved hjælp af en POS integration, kan du se mere under Indstillinger > Integrationer.

Under knappen Konfigurer kan du vælge den afdeling, du ønsker at se omsætning for, og hvorvidt du vil sammenligne dataene med en anden afdeling.

Dagligt fremmøde

Med Dagligt fremmøde kan du hurtigt få et overblik over stempeltiderne for dagen. Den gule farve indikerer afvigelser i stempeltiderne ift. den vagtplanerede tid.

Dashboard_Dagligt fremmøde.png

Se også følgende relaterede artikler: