Sådan håndterer du Fravær i Planday

Se hvordan Fraværsmodulet i Planday er bygget op - og hvordan det håndteres.

Sepideh avatar
Skrevet af Sepideh
Opdateret over en uge siden

🎯 For administratorer der gerne vil opsætte Fravær i Planday.

• Ansvarsfraskrivelse: Det er dit ansvar at sikre overholdelse af de relevante regler for årlig ferie og at konfigurere Planday til at være egnet til særlige forhold for din organisation og dine medarbejdere. Hvis du er i tvivl, skal du søge professionel juridisk rådgivning.

• Er du en medarbejder? Se Sådan anmoder du om ferie

For at få en bedre forståelse af de forskellige trin og processer af fraværsmodulet i Planday, kan du med fordel kigge på denne struktur.

Policy slides.001.jpeg

1. Opret en Fraværspolitik

Fraværspolitikker i Planday definerer kriterierne for fraværet. Dette kan være længden af fraværet eller ferien, hvornår man kan anmode om ferie og hvilke medarbejdere eller personalegrupper der kan benytte en specifik politik samt meget mere. En fraværspolitik kan oprettes med fast fravær eller som en optjent fraværskonto.

Du kan forbedre dine politikker ved at oprette en helligdagskalender, så nationale og virksomhedsspecifikke helligdage og fridage ikke tæller med i afregningen af din medarbejders feriesaldo.

2. Opret fraværskonti for dine medarbejdere

Efter at have oprettet en eller flere kontoskabeloner, skal de anvendes på medarbejderne før de kan anmode om ferie. Som administrator eller leder kan du vælge om en kontoskabelon skal anvendes automatisk på alle medarbejdere der er kvalificeret til kontoen, eller om du selv vil anvende kontoskabelonen manuelt på de medarbejdere, som skal have kontoen.

3. Medarbejdere anmoder om ferie eller en administrator opretter en anmodning

Når en medarbejder har fået tildelt en eller flere fraværskonti, kan medarbejderen anmode om ferie eller fri via appen eller gennem Planday på web. Som administrator kan du også anmode om ferie på vegne af medarbejderen.

Kan din medarbejder ikke anmode om ferie?

• Check om medarbejderen er blevet tildelt en aktiv fraværskonto.

• Er der en anden anmodninger der afventer godkendelse der overlapper?

• Har medarbejderen optjent nok ferie til at dække den ønskede periode?

4. En leder handler på anmodningen

Efter medarbejderne har anmodet om ferie, kan du som administrator godkende, afvise eller redigere fraværsanmodningen. Det er ikke muligt at slette en anmodning, men som leder kan du vælge at ændre i anmodningen eller afvise den. I historikken kan du som administrator se datoen for den seneste ændring og hvem der har foretaget den.

Næste skridt:

Begynd at oprette fraværspolitikker for din Planday-organisation.