Fraværsadministrering
Sådan anmoder du om fravær på vegne af dine medarbejdere

Som administrator eller leder kan du anmode om fravær på vegne af dine medarbejdere

Sepideh avatar
Skrevet af Sepideh
Opdateret over en uge siden

🎯 For avancerede administratorer.

Man kan som administrator eller leder også anmode om ferie på vegne af medarbejderen. Det kan blive aktuelt hvis eksempelvis medarbejderen ikke har adgang til Planday eller der skal indtastet ferie baseret på en mundtlig aftale eller kommunikation udenom Planday.

Sådan kan medarbejdere anmode om fravær

Forudsat at der er oprettet en fraværskonto til medarbejderne, kan de indsende fraværsanmodninger fra Planday-appen og fra web under Forside > Dit fravær.

Medarbejderne kan finde alle oplysninger om dette i artiklen Sådan anmoder du om ferie.

Opret fravær for en medarbejder

Bemærk: Du kan ikke anmode om fravær fra en udløbet fraværskonto da den er blevet inaktiv. Derfor skal du sikre dig at behandle alle åbne anmodninger før fraværskontoen udløber.

Fraværsanmodningen kan tilføjes på web på to forskellige måder:

• Via Vagtplan > Fraværsanmodninger > Opret fravær

• Eller fra menuen Medarbejdere > vælg medarbejderen > Rediger. Inde fra medarbejderens profil vælger du fanen Fravær og ruller ned til Fraværsanmodninger > Tilføj

Fraværsanmodning: Trin 1 af 2

• Medarbejder - vælg hvilken medarbejder du ønsker at anmode om fravær for

• Periode - vælg perioden for fraværsanmodningen

• Kontonavn - vælg hvilken fraværskontotype anmodningen skal trække fra

Tilføj en valgfri besked til anmodningen.

Fraværsanmodning: Trin 2 af 2

På dette trin skal du bekræfte alle valg der er taget i første trin samtidig med at du får mere information omkring fradraget af ferien Hvis du eksempelvis vælger Se detaljer ved siden af Estimeret saldo vil du kunne se udregningerne for denne fraværsanmodning og hvad det har af betydning for den fremtidige balance.

Tip: Du også kan anmode om halve dage ved at taste 0,50 nedenunder den pågældende dag hvor du ønsker at ændre fradraget.

Hvis det hele ser ud som ønsket kan du blot trykke Anmodning.

Når du har valgt at trykke Anmodning, er fraværet blevet oprettet, men forbliver afventende, indtil du trykker på Godkend eller Afvis. Tryk på knappen Godkend for at fortsætte.

Du kan skrive en valgfri besked til medarbejderen i forbindelse med anmodningen og du kan også vælge at sende en besked som notifikation om at anmodningen er godkendt (eller afvist). Tryk Godkend når du vil færdiggøre anmodningen.

Oversigt over fraværsanmodninger

Du kan altid se oversigten over alle fraværsanmodninger under Vagtplan > Fraværsanmodninger. De anmodninger med afventende status vises automatisk.

• Du kan vælge 1️⃣ Godkendt under status for at se de godkendte anmodninger.

• Brug 2️⃣ Ekstra Filtre til at indsnævre din oversigt yderligere.

• Pro tip: Brug 3️⃣ kalender oversigten til at se anmodningerne i en kalender.