Fravær og Ferie
Fraværsindstillinger
Hvordan ændrer man en startdato på en fraværskonto

Her kan du læse lmere om hvordan du ændrer en startdato på en feriekonto hvis en medarbejder starter efter en given feriekonto er påbegyndt.

Sepideh avatar
Skrevet af Sepideh
Opdateret over en uge siden

Når du har oprettet en fraværskonto under Indstillinger > Fravær > Politikker og tildelt denne til dine medarbejdere, vil startdatoen ikke længere kunne ændres for alle på én gang. Så snart kontoen er i brug er den “låst” på flere områder, bl.a. startdatoen.

Se hvordan du alligevel kan ændre startdatoen for en eller flere medarbejdere herunder.

Rediger startdato for fravær for en enkelt medarbejder

Hvis man i stedet har brug for at ændre en startdato for en individuel medarbejder, kan dette gøres ved at gå til Medarbejdere > vælge medarbejderen > Rediger > Fravær > Fraværskonti. Her vælger man den konto det drejer sig om og trykker på linien - eller “rediger” via blyanten helt til højre.

Et redigeringsvindue som vist i i billedet herunder vil åbne op.
Her kan du justere startdatoen for optjeningsperioden i den venstre rubrik for Periode. For medarbejdere der er ansat senere end den oprindelige startdato, bør startdatoen være den samme som ansættelsesdatoen.

Bemærk at ændringerne herinde kun påvirker den valgte medarbejder. Du kan også ændre slutdatoen hvis ønsket. Dette kan være aktuelt hvis eksempelvis medarbejderen stopper. Enten helt eller midlertidligt.

Rediger startdato på feriekonto via Fraværskonti overblik

Du kan også vælge at gå en anden vej ind på medarbejderens individuelle Fraværskonti. Ved at gå til menuen Vagtplan > Fraværskonti. Her kan du bruge søge funktionen, finde medarbejderen og trykke hvor som helst på linien for den kontotype du ønsker at redigere.

Rediger startdato på fraværskonto for flere eller alle medarbejdere

Når man opretter en Fraværskonti kan man vælge om den skal fornys automatisk. Dette vælger de fleste til så man ikke skal bekymre sig om at oprette en ny fraværskonto år for år. I dette tilfælde vil systemet automatisk oprette en ny Fraværskontos så der ligger en aktiv og en fremtidig fraværskonto på medarbejderen - på samme tid. Da forbrugsperioden oftest er længere end optjeningsperioden kan det ske at medarbejdere kommer til at anmode om ferie fra den næste konto hvor de stadig har feriedage tilbage fra den gamle konto.

Eksempel:

Du har oprettet en fraværskonto med gyldighed 01/01/21 – 31/12/21 og der er oprettet en ny konto med gyldighed 01/01/22 – 31/12/22 automatisk, på baggrund af indstillingen “forny automatisk”. Medarbejderen begynder at anmode om ferie fra sidstnævnte konto for ferie i 2022.

Som administrator og medarbejder vil du egentlig gerne bruge det ældste ferie først, og derfor kan man løse dette ved at ændre på optjeningsperiode og forbrugsperiode. For at ændre start datoen for året til 01/02/22, udover at skulle ændre forbrugsperiode for den oprindekonto, skal du først:

1. Eksportere fraværsanmodninger fra 01/01/22 – 31/12/22 som backup

Gå til Vagtplan > Fraværsanmodninger > Eksportér > Fraværsrapport.

Derefter får du muligheden for at specificere hvilken periode og hvilke fraværsandmodninger du ønsker at se, afhængigt at status, kontotype og afdelinger.

2. Afvise anmodninger fra 01/01/22 – 31/12/22. Se hvordan her.

3. Slette alle fraværskonti med gyldighedsperioden 01/01/22 – 31/12/22

Du kan desværre ikke slette flere fraværskonti på én gang så det eneste du kan gøre er at slette enkeltvis via Vagtplan > Fraværskonti og bruge ikonet som vist herunder:

4. Oprette Fraværskontoen med gyldighed 01/02/22 – 31/01/23. Se mere her.

5. Gen-anmod om alle fraværsanmodninger for 2022 ved at benytte den nyoprettede Fraværskonto for 01/02/22 – 31/01/23.

Brug listen over fraværsanmodninger du har genereret fra punkt 1.