2022
Juli och augusti 2022 - Produktuppdateringar
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Vi är nu i mål med våra sommaraktiviteter från juli och augusti. Nu inleder vi skördesäsongen med en rad nya funktioner från Planday:

• Ny sida för Rapporter om schemastatistik

• Förbättringar på Kontomallarna för frånvarokonto

• Uppdateringar i det nya Redigera anställd formuläret

• Ytterligare tillgängliga språk: Thailändska och förenklad Kinesiska

• Kommer snart: Förbättrad Födelsedags modul på Hem Översikt

• Ytterligare tillgängliga språk: Thailändska och förenklad Kinesiska

• En ny app version (7.14.0) är tillgänglig både för Android och IOS innehållande mindre buggfixar

Webben:

Ny sida för Rapporter om schemastatistik

En ny och förbättrad sida för Rapporter om schemastatistik är nu tillgänglig, och du hittar den under menyn Rapporter. Från den här sidan kan du ladda ner Excel-rapporter med schemadata baserat på Timmar per anställd eller Arbetspass per anställd.

Läs mer om hur du laddar ner Schedule statistics reports.

Den nya sidan för Rapporter om schemastatistik är tillgänglig för Plus plan och högre.

Förbättringar på Kontomallarna för Frånvarokonton

Du hanterar dina mallar för frånvarokonton under Inställningar > Frånvaro > Kontomallar. Som en förbättring av dessa kontomallar har vi lagt till alternativet att man kan välja en standardarbetspasstyp för överlappande arbetspass för varje kontomall.

Detta kommer att säkerställa att den valda standardsarbetspasstypen kommer att vara förifylld som den arbetspasstyp som ska gälla för alla arbetspass som inträffar under den period dina anställda begär frånvaro. Du kan fortfarande redigera arbetspasstypen för överlappande arbetspass i varje frånvaroförfrågan om det skulle behövas.

Du ställer in Standardsarbetspasstyp för överlappande arbetspass för dina kontomallar under Avancerad information i steg 3 när du skapar en kontomall, eller längst ned på sidan när du redigerar en befintlig.

Uppdateringar i det nya formuläret för Redigera anställd

Vi har gjort några förändringar i det nya formuläret för Redigera anställd för att förbättra upplevelsen för dig.

• Du kan nu välja en vy med dubbla kolumner som gör att man kan se avsnitten i två kolumner när webbläsarfönstret är tillräckligt brett. Detta är tillgängligt för flikarna Personuppgifter och Anställning. Du kan byta till dubbla kolumner med hjälp av ikonerna i det övre högra hörnet.

• Personaltyp and Redigera lön har båda blivit flyttade till Anställningsfliken.

• Namnbyten inom Redigera lön fältet

• Som nämnts i en tidigare utgåva av våra Release notes, skulle vi snart döpa om Månadslön till Fast lön. Denna uppdatering har nu gjorts tillsammans med några små ytterligare uppdateringar (endast textuppdatering):

• Månadslön har döpts om till Fast lön.

• Fast lön funktionen används för att bestämma en fast summa pengar som betalas till den anställde (standardperiod: månad)

• Normtimmar fältet heter numera Arbetstimmar

• Fältet är till för att räkna ut den förväntade kostnaden som visas i schemat.

• Lön har döpts om till Fastlönebelopp

Dessa uppdateringar medförde inga ändringar i funktionaliteten, utan det är enbart namnen som har uppdaterats. Standardperioden för lönen är fortfarande månadsvis, så ingenting har ändrats i din nuvarande inställning.

Det nya formuläret för Redigera medarbetare uppdateras stegvis för Planday-plattformar i alla länder, så om du inte ser den nya designen än kan du se fram emot att utforska den snart.

Läs mer om det nye formuläret för Redigera medarbetare.

Ytterligare tillgängliga språk: Thailändska och förenklad Kinesiska

Du kan nu välja Thailändska eller förenklad Kinesiska som ditt föredragna språk i Planday. Om du vill ändra språket för din profil på webben håller du muspekaren över menypunkten Profil högst upp i det högra hörnet > Redigera > Språk > välj önskat språk.

Kommer snart: Förbättrad Födelsedags modul på Hem Översikt

Du kommer snart att se en ny och förbättrad Födelsedag modul på din Hem Översikt sida.

I modulen Födelsedagar kommer du att kunna se födelsedagar för användare som är en del av samma avdelning(ar) som du är, (samt avdelningar som du hanterar/är admin för).

Från Redigera Översikt kommer du att kunna välja att visa födelsedags modulen tillsammans med de andra modulerna du vill ska visas på din egen personliga framsida.

Planday app:

Ytterligare tillgängliga språk: Thailändska och förenklad Kinesiska

För att komma in till din profilsektion trycker du på din profilikon på startsidan. Här kan du nu välja Thailändska och förenklad Kinesiska som ditt föredragna språk i Planday-appen.

Tillgängligt från version 7.13.0 och senare gäller både för Android och iOS.

Notera: Skärmdumpen är en exempelbild från Android-appen, du kan märka mindre skillnader mellan iOS- och Android-apparna, men funktionaliteten är densamma.