2022
Oktober 2022 - Produktuppdateringar
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Här kommer vår summering för oktober innehållande några uppdateringar och förbättringar.

Här är det som är nytt:

Webbsida:

• Förbättringar inom Schemat

• Uppdateringar till Säkerhetsgrupper

Plandays app:

• Ny app version (7.17.0) är tillgänglig för både Android och iOS med mindre uppdateringar och förbättringar

Webbsida:

Förbättringar inom Schemat

• Visa/dölj period:
    Från Verktyg > Visa/dölj period kan du nu välja en anpassad period som ska vara synlig eller dold för anställda i schemat. Notera att det fortfarande är möjligt att gömma eller visa en dag i taget genom att klicka på ögonikonen för varje enskild dag i din schemavy.

• Anställda som arbetar i mer än en avdelning:

Om dina anställda arbetar i mer än en avdelning kan du nu under fliken Anställda i schemat se namnet på avdelningen tillsammans med arbetspasstiderna.

• Godkänna arbetspass:
    När du upprättar ett nytt arbetspass i ditt schema kan du nu godkänna lönen för skiftet i samma skede. Detta görs genom att slå på Lönknappen innan du klickar på Upprätta.

• Mallar:
    När du skapar eller redigerar en schemamall har vi lagt till möjligheten att omorganisera ordningen på veckorna genom att man kan ta tag i enskild vecka och släppa den på valfri plats.

• Raster:
    Om du kopierar en vecka i ditt schema eller sparar ditt schema som en mall, kommer alla raster som lagts till manuellt till arbetspass nu att kopieras tillsammans med arbetspasset. Detta gäller även raster som lagts till manuellt i en mall som du tillämpar på ditt schema.

Uppdateringar till säkerhetsgrupper (behörighetsnivå)

Från Medarbetare > Anställda kan du ge olika behörigheter till dina medarbetare, som t.ex. behörighet att hantera personaluppgifter, redigera schemat eller löner. Detta görs genom att lägga till dem i vad du kanske känner till som en säkerhetsgrupp. Varje grupp har olika behörigheter som bestämmer vilken åtkomstnivå en anställd har inom din verksamhets Planday-plattform.

För att sträcka sig över marknader och för att mer exakt beskriva vad en säkerhetsgrupp är, har funktionen bytt namn till Behörighetsnivå.
Denna uppdatering medför inga förändringar i funktionaliteten, utan det är bara namnet som har uppdateras.

Dessutom kan du nu också lägga till behörighetsnivå till dina medarbetare från den fullständiga redigeringsvyn. Behörighetsnivåerna hittas genom att klicka på redigera anställd, sedan på den nya fliken utökad inställning. Väl där så ser det ut på samma sätt som det gjorde från den gamla snabbvyn.