Använd Planday som anställd
Ditt Planday-konto
Synkronisera din kalender med Planday (iOS)
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Hur fungerar iOS-kalendersynkroniseringen?

Genom att använda Plandays funktion för iOS-kalendersynkronisering kan du ställa in ditt arbetsschema så att det visas tillsammans med ditt privata schema. Du kan ställa in din kalender för att uppdateras enligt ett inställt schema eller manuellt. Om du vill ändra synkroniseringsschemat går du till Inställningar > Konton och lösenord (eller Inställningar > Kalender > Konton beroende på vilken iOS-version du har) och justerar inställningarna för att hämta nya data efter behov.

Observera att synkroniseringen inte sker direkt, och att nya arbetspass som du tilldelas kanske inte visas omedelbart. Av den anledningen rekommenderar vi att du använder den här funktionen tillsammans med Planday-appen så att du alltid är uppdaterad.

Ställa in iOS-kalendersynkronisering

När du vill synkronisera dina arbetspass med Kalender loggar du först in i Planday-appen för iOS. Följ sedan dessa anvisningar:

• Gå till Konto > Inställningar och integritet > Inställningar.

• Tryck på knappen Synkronisera till höger om Synkronisera med kalender.

• Tryck på alternativet Synkronisera med iOS-kalender när det visas.

• Välj Aktiviteter för att öppna Kalender-appen eller Klar för att avsluta.

Nu kommer dina pass att läggas till i kalendern och du hittar dem i avsnittet Prenumererar under Kalendrar.

Uppdatera kalendern

• Öppna iOS-kalenderappen.

• Välj Kalendrar längst ner på skärmen.

• Svep nedåt på listan för att uppdatera.

Om det uppstår problem vid kalendersynkroniseringen rekommenderar vi att du kontaktar Apple-supporten.

Synkronisera med andra kalendrar

Om du vill synkronisera med andra kalenderappar som Google Kalender måste du först hämta din Planday-kalenders URL. Gör det genom att följa dessa steg:

• Gå till Konto > Inställningar och integritet > Inställningar.

• Tryck på knappen Synkronisera till höger om Synkronisera med kalender.

• Tryck på alternativet Kopiera kalender-URL när det visas.

Beroende på vilken kalender du väljer kan nästa steg kräva att du använder en dator till att ange kalenderns synkroniserings-URL i din kalender. Om du har svårt att hitta det här alternativet i din kalender kan det vara bra att titta efter i hjälpdokumentationen till den kalenderprogramvara som du använder.

Google Kalender

Som ett exempel kommer vi att lägga till våra Planday-arbetspass i en Google Kalender med denna kalender-URL. Vi börjar med att kopiera den URL som visas i Apple-enhetens inställningar enligt beskrivningen ovan. Sedan ska vi öppna Google Kalender på datorn, i det här fallet en MacBook. Det finns flera metoder som vi kan använda för att skicka vår kalender-URL från telefonen till skrivbordet, till exempel en meddelandeapp, via e-post eller genom att kopiera den manuellt. I Google Kalender strax ovanför Mina kalendrar klickar vi på plustecknet och väljer sedan alternativet Från URL.

När vi lägger till kalender-URL:en till Google Kalender måste vi lägga till https:// i början av URL:en. Annars får vi ett meddelande som anger att URL:en är ogiltig.

När det här steget är slutfört visas våra Planday-arbetspass i vår Google Kalender.