Lediga arbetspass, ansök om arbetspass och passbyten
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Anställda kan byta arbetspass, ansöka om lediga arbetspass och erbjuda sina pass till andra medarbetare som har rätt arbetsuppgifter. Som standard ändras inte någonting utan godkännande från en chef.

Använda lediga arbetspass

När du schemalägger kan du lämna arbetspass lediga om du vill att medarbetare ska kunna ta dem baserat på deras arbetsuppgifter. Gör så här:

• Skapa ett arbetspass, tilldela det till en grupp med medarbetare eller en funktion, ange starttid och sluttid och skapa det som ett ledigt arbetspass.

• Vänta på att medarbetare ansöker om arbetspasset.

• Tilldela arbetspasset och meddela den medarbetare som du godkänt det för.

Skapa först ett ledigt arbetspass. Du kan göra detta från någon av tre vyer: Anställda, Grupper och Funktioner.

Sedan kan en medarbetare ansöka om lediga arbetspass antingen från mobilappen eller datorn.

En chef kan bekräfta en passansökan och meddela medarbetaren.

Byte av arbetspass

Beroende på inställningarna i ditt Planday-konto kan anställda byta arbetspass sinsemellan om de tillhör samma grupp med medarbetare. Som standard måste en chef godkänna byten av arbetspass.

Byten fungerar så här:

• En anställd ger ett arbetspass till en annan anställd, eller gör det tillgängligt så att det kan begäras av andra.

• Den andra medarbetaren godkänner bytet, eller en medarbetare begär att få det som ett ledig arbetspass.

• En chef godkänner eller avvisar bytet, de anställda meddelas och schemat uppdateras med den nya informationen.

Meddelandeinställningar för att byta arbetspass och ansöka om arbetspass

Chefer kan ställa in meddelanden för passbyten och passförfrågningar efter egna behov. Som standard visas Väntar på åtgärd på översiktsmenyn både i mobilappen och i datorprogrammet. Du kan ställa in fler meddelanden från Inställningar > Meddelanden.