Skapa, flytta, kopiera och radera arbetspass
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

I den här artikeln visar vi hur du skapar, kopierar, flyttar och raderar arbetspass i ditt schema.

Skapa arbetspass

När du vill skapa ett arbetspass klickar du på det schema där du vill skapa passet. Arbetspass kan skapas från tre vyer: Grupper, Anställda och Funktioner.

Flytta arbetspass genom att dra och släppa

Om du vill flytta ett arbetspass drar och släpper du det dit du vill ha det. Den här funktionen är praktisk om du tilldelar lediga arbetspass från vyn Anställda. Dra ett ledigt pass och släpp det för att tilldela det till en anställd.

Kopiera arbetspass

Om du har samma arbetspass på flera dagar kan du kopiera passet med hjälp av ALT/Option (Mac) eller ALT (Windows) och placera en kopia av passet där du vill ha det.
Du kopierar ett pass genom att hålla in ALT/Option (Mac) eller ALT (Windows) och dra det dit du vill ha det.

Radera arbetspass

Du kan radera enskilda arbetspass eller radera alla pass i en viss vecka.

• Radera ett enskilt arbetspass: Klicka på passet och klicka sedan på Radera längst ner i dialogrutan.

• Radera alla arbetspass i en vecka: Öppna Verktyg högst upp till höger och välj Radera denna vecka.

Skapa, flytta, kopiera och radera arbetspass i mallredigeraren

Mallredigeraren fungerar på samma sätt som Schema. Du kan skapa, flytta och kopiera arbetspass på exakt samma sätt genom att gå till Schema > Mallar.
Om du vill radera en hel vecka i en mall väljer du papperskorgsikonen för den vecka som du vill radera.