Hur man skapar och använder arbetspasstyper
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Vid t.ex sjukdom eller VAB så måste den anställde sjukanmäla sig precis som vanligt, sedan är det upp till Administratören och/eller Schema-admin att registrera detta i Planday.

Skapa och använda arbetspasstyper

• Öppna det schemalagda passet och välj Arbetspasstyp – här hittar du en lista över all frånvaro, när du har gjort ditt val ska passet godkännas för lön.

Då har du registrerat frånvaron!

För att hitta en ersättare till detta pass kan du upprätta ett nytt pass, för att sen tilldela det till en annan anställd. Det finns två sätt du kan göra detta på.

1. Tryck på det blå plus-tecknet som dyker upp när du håller muspekaren över passet.

Eller:

1. Håll inne CTRL samtidigt som du ”drar och släpper” passet till sin ursprungliga plats. Du kommer få upp en varning: “Arbetspass som krockar med varandra”. Här väljer du ”Redigera pass”. Kom ihåg att ändra Arbetspasstyp och välj medarbetare. Om du vill kan du också meddela ändringarna i form av SMS eller meddelande i Planday-appen.

Långtidsfrånvaro

Om frånvaron pågår i 2 månader eller längre rekommenderar vi att ni inaktiverar användaren i Planday och istället lägger in frånvaron manuellt i lönesystemet.