Använd Planday som anställd
Ditt Planday-konto
Synkronisera din kalender med Planday (Android)
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Hur fungerar Android-kalendersynkroniseringen?

Nu har Planday-appen för Android en funktion för synkronisering av kalender-URL, så att du kan visa arbetsschemat tillsammans med ditt privata schema i den kalender som du vill använda.

Ställa in kalendersynkronisering

När du vill synkronisera dina arbetspass med en kalender loggar du först in i Planday-appen för Android. Följ sedan dessa anvisningar:

• Gå till Konto > Inställningar och integritet > Inställningar.

• Tryck på alternativet Synkronisera med kalender för att slå på det.

• Den unika synkroniserings-URL:en för kalendern till ditt Planday-konto visas. Tryck på Kopiera.

Beroende på vilken kalender du väljer kan nästa steg kräva att du använder en dator till att ange kalenderns synkroniserings-URL i din kalender. Om du har svårt att hitta det här alternativet i din kalender kan det vara bra att titta efter i hjälpdokumentationen till den kalenderprogramvara som du använder.

Även om det kan gå att slutföra det här steget genom att använda tredjepartsappar på mobilen, rekommenderar Planday för närvarande inte användning av dessa appar och du gör det på egen risk.

Google Kalender

Som ett exempel kommer vi att lägga till våra Planday-arbetspass i en Google Kalender med denna kalender-URL. Vi börjar med att kopiera den URL som visas i Planday-appen ovan. Sedan ska vi öppna Google Kalender på datorn, i det här fallet en MacBook. Det finns flera metoder som vi kan använda för att skicka vår kalender-URL från telefonen till skrivbordsdatorn, till exempel en meddelandeapp, via e-post eller genom att kopiera den manuellt. I Google Kalender strax ovanför Mina kalendrar klickar vi på plustecknet och väljer sedan alternativet Från URL.

Nu kan vi kopiera vår URL direkt till URL:en för kalenderfältet.

När det här steget är slutfört visas våra Planday-arbetspass i vår Google Kalender.