Använda Tillgänglighet
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

I Tillgänglighet hittar du all information du behöver för att schemalägga tillgängliga anställda för varje arbetspass. Du kan minska antalet passbyten, missade pass och den stress som kan uppstå när du behöver skapa ett schema för företaget.

Tillgänglighet fungerar så här:

• Anställda registrerar sin Tillgänglighet från mobilappen eller datorn

• Anställdas tillgänglighet visas på schemat: grönt för tillgänglig, rött för otillgänglig

• Chefer använder informationen för att skapa scheman som hjälper de anställda på bästa sätt

Som chef kan du fortfarande schemalägga anställda för när de inte är tillgängliga, men Tillgänglighet ger dig viktig information.

Hur anställda registrerar sin tillgänglighet i mobilappen

Navigera: Konto > Tillgänglighet

När du ställer in Tillgänglighet kan anställda lägga till kommentarer för att ge chefer mer sammanhang.

Hur anställda registrerar sin tillgänglighet från en dator

Navigera: Hem > Din tillgänglighet > Redigera alla

Vi rekommenderar att du registrerar Tillgänglighet i appen, eftersom den är mer användarvänlig än datorprogrammet.

Använda tillgänglighet när du schemalägger

Navigera: Schema > Schema > Skapa arbetspass

När du skapar ett arbetspass och anställda har registrerat deras tillgänglighet, kommer du att se deras status när du arbetar på schemat.
Som chef kan du anpassa schemat till dina anställdas tillgänglighet, men ibland kanske det inte är möjligt att tillgodose alla önskemål.
Tillgängliga anställda har en grön tumme upp bredvid dem. En anställd som har angett sig själv som Otillgänglig visas med en röd tumme ner.
Om en anställd har lagt till en kommentar visas även den här.

Ändra alternativ och intervall för tillgänglighet

Navigera: Inställningar > Schema > Byte > Tillgänglighet

Om du inte får informationen du behöver när anställda väljer mellan alternativen Tillgänglig och Otillgänglig kan du ändra till något av de andra tillgängliga alternativen:

• Intervall

• Välj start- och sluttid

Intervall: Du kan ställa in intervall som anställda kan välja från när de anger sin Tillgänglighet.
Välj start- och sluttid: Med det här alternativet kan anställdas välja en start- och sluttid för när de är tillgängliga eller otillgängliga för varje dag.