Skapa och redigera avdelningar

Lär dig hur du skapar och redigerar avdelningar (enheter) i Planday.

B
Skrivet av Benjamin Knorn
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Avdelningar används främst för att dela upp er portal om ditt företag har flera enheter eller områden. Varje avdelning i Planday har ett eget schema.

Antalet aktiva avdelningar tillgängliga i er portal beror på din Planday-plan. I ett Starter Planday-paket har ni tillgång till endast en avdelning, medan Plus- och Pro-paketen tillåter upp till 5 eller fler avdelningar. Kontakta oss om du vill att vi ska utöka denna gräns eller själv uppgradera din befintliga plan genom att besöka fliken Konto.

Skapa en avdelning

Din portal kommer att komma med en standardavdelning med namnet 'Min första avdelning'. Du kan skapa ytterligare avdelningar genom att gå in på Medarbetare > Avdelningar. Härifrån kan du även kan redigera befintliga avdelningar, exempelvis addera mer information eller byta namn.

Från avdelingsfliken

För att skapa en ny avdelning från sidan Avdelningar, gå till Medarbetare > Avdelningar och klicka på knappen Upprätta avdelning.

Från medarbetarfliken

Du kan även skapa nya avdelningar genom att gå in på Medarbetare > Anställda och klicka in på (+) uppe i det vänstra hörnet av menyn.

Oavsett var du väljer att skapa en ny avdelning kommer du att se en meny där du måste ange avdelningens namn. Ytterligare detaljer som avdelningsnummer och adress kan läggas till valfritt. Detta kan bland annat vara nyttigt för dig som behöver definiera ett kostnadsställe när du skall exportera lön från Planday.

Skapa och tilldela medarbetare till en avdelning

Om du har skapat en eller flera avdelningar måste du tilldela dina anställda de olika avdelningarna. Detta gör vi för att fördela personal i systemet och berätta var de anställda kan arbeta och i vilket schema de skall vara en del av.

För att lägga till anställda till en avdelning, gå till Medarbetare > Avdelningar > Tryck på knappen redigera (✎) på namnet på en avdelning.

När ni klickat in denna knapp, kommer en meny på höger sida för att lägga till anställda till den valda avdelningen.

Klicka på Spara efter att du har genomfört några förändringar eller på Klar om du vill stänga ner menyn utan att spara.