Bekräfta användarnamn

Ditt användarnamn för Planday är en unik identifikation till ditt konto och består av en giltig e-postadress. Du kan behöva bekräfta ditt användarnamn när du loggar in första gången eller om din chef har uppdaterat det åt dig. Dessutom kan du, om du har använt Planday innan GDPR trädde i kraft, behöva uppdatera ditt användarnamn och lösenord.

När du har angett ditt nya användarnamn och har valt att fortsätta skickas ett e-postmeddelande till den givna e-postadressen. Följ länken för att bekräfta och börja använda dina nya inloggningsuppgifter.

Obs! När du har valt att fortsätta loggas du in på Planday-kontot med dina gamla inloggningsuppgifter. Det gamla användarnamnet och lösenordet fortsätter att vara aktivt tills du har utfört det sista steget och följt verifieringslänken.

Uppdatera användarnamnet för en anställd

Planday-administratörer kan när som helst uppdatera den anställdas användarnamn, men det kräver även en åtgärd från den anställde. 

  • Gå först till Medarbetare > Välj rätt medarbetare > Välj Redigera längst ned till höger på skärmen

 

  • Till vänster under Användarprofil väljer du Redigera användarnamn.

  • Redigera det nya användarnamnet och välj Spara.

Bekräftelse från den anställde

När du har sparat ändringarna får den anställde ett e-postmeddelande med en verifieringslänk. När de har följt den länken får de ett bekräftelsemeddelande och kan nu logga in med det uppdaterade användarnamnet.

Obs! Om den anställda inte har ställt in ett lösenord än måste han eller hon välja Glömt lösenordet på inloggningsskärmen. Den här artikeln ger ytterligare instruktioner om återställning av lösenord.

Hittade du svaret?