Återställ lösenord

Hur du återställer ditt eget lösenord om du har glömt hur du loggar in, eller hjälp en anställd att återställa deras lösenord åt dem.

Saad Saeed avatar
Skrivet av Saad Saeed
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Den här artikeln beskriver hur du återställer ditt Planday-lösenord från webben och appen och hur du som chef kan återställa lösenordet åt en anställd. Alla lösenordsförändringar måste verifieras genom att klicka på den länk som skickas till kontots e-postadress i samband med ändringen i Planday. Om du använder en lösenordshanterare kan du behöva uppdatera den manuellt med ditt nya Planday-lösenord när du har slutfört denna process.

Återställ en anställds lösenord som administratör

Som administratör kan du återställa en anställds lösenord genom att gå till fliken Medarbetare > Anställda. Detta gör ni genom att klicka på namnet på den anställde vars lösenord du vill återställa och tryck på Redigera-knappen från snabbredigeringsmenyn för att öppna sidan för medarbetardetaljer.

Väl inne på en anställds personalkort kan du Återställa lösenord som visat nedan genom att trycka på Användaråtgärder > Återställ lösenord. Ett e-postmeddelande om lösenordsåterställning kommer att skickas till den e-postadress som är kopplad till medarbetarens Planday-konto.

⚠️ Innan du påbörjar att återställa lösenord för en anställd, se till att deras användarnamn och e-postadress är identiskaoch uppdaterade. Om inte, uppdatera deras information för att matcha till den korrekta e-postadressen.

Återställ ditt eget lösenord när du är inloggad från webben

För att ändra ditt eget Planday-lösenord från webben, logga in på ditt konto, gå till profilsidan Redigera och tryck på länken Reset password.

⚠️ Innan du påbörjar att återställa ditt lösenord, se till att ditt användarnamn och e-postadress är identiska och uppdaterade. Om inte, tryck på Ändra användarnamn och uppdatera din profil med korrekt e-postadress, verifiera e-postadressen och därefter påbörja att återställa ditt lösenord.

Du kommer att få ett e-postmeddelande från Planday med en länk för att återställa ditt lösenord. Följ instruktionerna i e-postmeddelandet för att fortsätta återställa ditt lösenord och skapa ett nytt.

Så här återställer du ditt lösenord om du inte kan logga in på varken webben eller appen

Om du inte kan logga in på ditt konto och har glömt ditt lösenord finns här steg för steg instruktioner om hur du återställer ditt lösenord för din portal eller Planday-appen. Stegen är desamma när du trycker på Glömt lösenordet från någon av plattformarna.

Steg 1

Gå till ditt företags Planday-portal på webben genom att surfa till dess URL. Du kan här skriva ditt användarnamn och trycka på länken Glömt lösenordet?

Steg 2

Efter du följt denna länk kommer du till en sida för att återställa ditt lösenord. Se till att Portal-fältet innehåller webbadressen till ditt Planday-företag och att Användarnamn matchar din e-postadress, tryck sedan på Återställ lösenord.

Steg 3

Efter du har genomfört Steg 2 kommer en länk för att återställa ditt lösenord att skickas till din e-post.
💡 Var noga med att kontrollera din skräppost om det är så att du inte fick e-postmeddelandet i din inkorg.

Steg 4

När du har fått e-postmeddelandet Återställ ditt Planday-lösenord måste du klicka på länken Klicka för att nollställa mitt lösenord för att återställa ditt lösenord.

Steg 5

Du kan nu skapa ett nytt lösenord för ditt konto.