Kontrakt och Dokument
Importera lönebesked till Planday
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Planday har stöd för flera format för att importera lönebesked. Om du importerar lönebesked till Planday kan varje anställd få tillgång till sina egna lönebesked på webben eller med Planday-appen.

Planday har två identifierare för att matcha en anställd med rätt lönebesked:

• Förnamn (stavningen i Planday måste stämma överens med det som står på lönebeskedet)

• Anställningsnummer

Båda dessa värden måste vara identiska i Planday och i systemet som används för behandling av lönebesked.

Ladda ner lönebesked från lönesystemet som en enda fil med ett lönebesked per sida. Dokumentet ska inte vara lösenordsskyddat.

Importera lönebesked till Planday

Följ stegen nedan för att importera lönebesked till Planday:

• Logga in på Planday och gå till Lön > Exportera lön > Importera lönebesked.

• Ange start- och slutdatum för löneperioden.

• Välj överföringsformat.

• Klicka på Ladda upp fil.

Lönebeskeden laddas upp för ditt godkännande. Det visas en lista över alla anställda och hurvida uppladdningen lyckades.

När du har kontrollerat de uppladdade lönebeskeden klickar du på Spara.

Tillgängliga uppladdningsformat

Planday kan hantera lönebesked från flera olika löneprogram. Det finns stöd för Hogia, Visma och Fortnox. Dessutom finns det ett generellt importalternativ för andra system.

Tillgång till lönebesked

Anställda kan visa och ladda ner lönebesked från kontosidan i Planday-appen eller på Hem-fliken i webbläsaren. Administratörer kan komma åt lönebesked från den anställdas profil eller från Lön > Exportera lön > Lönebesked.

Felsökning

Observera följande om du har problem med lönebesked:

• Du måste ingå i säkerhetsgruppen med administratörsbehörighet, som har högst behörighet i Planday, för att kunna se de anställdas lönebesked. Det innebär att avdelningen inte kan begränsa möjligheten att se anställdas lönebesked och att de inte kan ses av schemaadministratörer eller HR-chefer.

• Lönebesked ska helst laddas upp i ett enda PDF-dokument, med de anställdas lönebesked på olika sidor. Det är viktigt om det generella importalternativet används.

• Vid användning av en integration som Hogia, Visma eller Fortnox måste fälten Personnummer och Anställningsnr vara identiska i Planday och i lönesystemet.

• Om anställda inte kan komma åt sina lönebesked genom Planday-appen, kan de prova med att avinstallera och installera om appen.