Tidsregistrering
Stämpelklocka
Stämpelklocka — Valfri
Profiler för Stämpelklockan - installationsguide
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

När det gäller tidhantering för medarbetare och organisationer finns det som bekant inte en enda lösning som passar alla. Genom att använda profiler för stämpelklockan kan du anpassa stämpelklockan efter dina behov.

Profiler för stämpelklockan

Om du har många anställda som jobbar varje dag och det tar mer än några sekunder att använda stämpelklockan kan det vara lämpligt att använda de nyligen tillagda profilerna för stämpelklockan.

Med profiler för stämpelklockan kan du:

• konfigurera hur dina anställda stämplar in och ut;

• gruppera anställda efter Avdelningar som behöver stämpla in;

• se till att dina anställdas data är säkra.

Du kan skapa en ny profil genom att gå till Inställningar → Stämpelklocka → Profiler och välja Skapa profil.

Skapa profiler för stämpelklockan
Det tar bara en stund att skapa en ny profil.

Namn. Ett beskrivande namn för profilen är praktiskt. Vi föreslår att du väljer något intuitivt som är kopplat till avdelningen eller platsen för stämpelklockan.
Om du till exempel ska ställa in profiler för stämpelklockan för två restauranger (på olika platser) kan du överväga följande struktur:
Plats1-Stämpelklocka
Plats2-Stämpelklocka

Kom ihåg att stämpelklockan kan ställas in så att dina anställda kan stämpla in när de är anslutna till ett visst nätverk eller när de är inom ett visst område på arbetsplatsen. Du kan läsa mer om det i guiden till stämpelklockan, geofencing och IP-adresser.

Avdelningar. Du kan välja en eller flera avdelningar för den här profilen. Det kan vara användbart om du vill grupper eller filtrera anställda som kommer att använda den här profilen.
Det går även att lägga till en avdelning i flera profiler om det behövs.

Logga in. Slutligen kan du välja mellan två identifieringsmetoder:

• Användarnamn

• Medarbetaröversikt

Om du väljer Användarnamn behöver dina anställda bara ange användarnamn och lösenord (PIN) för att logga in på stämpelklockan och starta sitt arbetspass.

Medarbetaröversikt visar en sida där alla ser vilka som ingår i schemat den dagen.
Från den listan kan en anställd välja sig själv och logga in. Till skillnad från det andra alternativet är användarnamnet redan ifyllt här.

Tillämpa profiler för stämpelklockan

När du har skapat en eller flera profiler för stämpelklockan kan du börja använda dem direkt.
Om du har en fast enhet (till exempel en surfplatta eller bärbar dator) som anställda använder för att stämpla in behöver du bara tilldela den till rätt profil.

I det övre högra hörnet på enheten visas inställningssymbolen ( ⚙️ ). Endast chefsanvändare kan modifiera dessa inställningar. Om du behöver en annan konfiguration kan du kontakta vårt supportteam.

Från inställningssymbolen kan du tilldela en profil för stämpelklockan eller konfigurera den om du behöver göra ändringar senare.

Om du använder en bärbar enhet kan du göra dessa ändringar genom Planday Kiosk, direkt på din iPad.

Slutligen vill vi tillägga att du får bättre kontroll över dina data när du använder profiler för stämpelklockan.
Med hjälp av profiler kan du se till att dina anställda endast har åtkomst till sin egen avdelning och upprätthålla efterlevnaden av GDPR-lagstiftningen.

För att garantera full funktionalitet och minska antalet stämpelfel behöver du se till att:

• enheten som används för stämpling har korrekt tid inställd. Detta gäller både gemensamma enheter (surfplatta eller laptop) och medarbetarnas personliga enheter.

• webbläsaren är uppdaterad, om stämpelklockan nås via denna. En lista med webbläsare som stöds hittar du här.