Tillgänglighet enligt kontrakt
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Med funktionen Tillgänglighet enligt kontrakt kan du markera specifika dagar (eller tidsintervall) då dina anställda ska arbeta enligt avtalet. Detta kan användas för att visa specifika schemariktlinjer eller som information utanför kontraktet, som kan komma att påverka schemat.
Det blir nu lätt att se vilka som är tillgängliga, och mellan vilka tider de är tillgängliga.

Du kan lägga till eller redigera en anställds Tillgänglighet enligt kontrakt från Medarbetare > Anställda. Klicka på namnet på den anställda, öppna fönstret för snabbredigering, ✏️, och klicka sedan på ”Lägg till”, under Tillgänglighet enligt kontrakt.
Då öppnas fönstret Tillgänglighet enligt kontrakt:

Du kan nu välja de dagar och specifika tider som den anställda måste kunna arbeta.
I det här exemplet säger vi att den anställda ska arbeta:

• Måndagar och tisdagar från 9 till 17,

• onsdagar och torsdagar från 10 till 18

• och fredagar från 8.30 till 16.30.

Du måste också ställa in från vilket datum som tillgängligheten ska gälla (detta kan vara anställningsdatumet).

Du kan sedan gå till Schema för att skapa ett arbetspass. När det finns ett nytt arbetspass då den anställda skulle kunna arbeta, visas en grön avtalssymbol bredvid den anställdas namn. Detta visar dig att den anställda ska arbeta den tiden enligt kontraktet. Du kan föra musen över den här symbolen för att se exakt vilka tider som den anställda ska arbeta enligt kontraktet.