Kom i gång med Planday

Så kommer ni in på ert företags Planday-portal

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

När ditt företag kommer i gång med Planday kommer du att bli inbjuden och få tillgång till plattformen. Genom att aktivera ditt Planday-konto kan du stämpla in och ut på dina arbetspass, se ditt kommande schema, ansöka om lediga arbetspass och skicka meddelanden till personer inom ditt företag.

Företagets URL och användarnamn

När din chef bjuder in dig till företagets Planday-portal bör du få ett e-postmeddelande som ser ut så här:

Detta e-postmeddelande innehåller webbadressen (URL) till er Planday-portal samt ditt användarnamn. Om detta är den e-postadress du vill använda som användarnamn i Planday, bekräfta genom att klicka in på Bekräfta här. Detta kommer att aktivera din e-postadress som ditt användarnamn för Planday-portalen och ta dig vidare till nästa steg, där du skall ställa in ditt lösenord för kontot.

Ställa in ett lösenord

I nästa steg måste du skapa ett starkt lösenord för ditt Planday-konto.

När du skrivit in och upprepat ditt lösenord samt godkänt Plandays integritetspolicy och slutanvändarlicens kommer ditt användarkonto att skapas. Efter detta förs du vidare till portalens startsida där du måste ange företagets URL, som var inkluderad i din e-postinbjudan.

Logga in på din Planday-portal / App

Du måste ha tre uppgifter för att logga in:

Företags-ID: Detta är webbadressen (URL) som du måste gå in på för att komma åt Planday via webbläsaren. Denna behövs även för att logga in på Planday-appen, där behövs som oftast namnet på företaget följt av '.planday.com'. Se gärna över din e-post med inbjudan till portalen för att se ditt företags webbadress till Planday.

Användarnamn: Den e-postadressen du aktiverade i tidigare steg.

Lösenord: Lösenordet du precis ställt in.

När du har de tre uppgifterna är du nu redo att logga in Planday, antingen via webbläsare eller App. Öppna Planday-appen (iOS & Android) på din telefon och tryck på Logga in för att se denna skärm:

Börja med att ange ert företags-ID och du kommer till nästa skärm där du ombes att skriva in ditt användarnamn och lösenord:

När detta har skrivits in i appen skall du vara inloggad i din Planday-app!

Redigera din Planday-profil

En av de första sakerna du kan göra är att fylla i din personliga profil för att anpassa dina personliga inställningar. Tryck på din profilikon på översiktsfliken för att ta dig till din profil.

Du kan sedan trycka in på Redigera användarprofil för att fylla i din personliga information och ladda upp en egen bild, så att du kan ha en personlig avatar på Planday-plattformen.