2022
Februari 2022 - Produktuppdateringar
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

En sammanfattning av februari med ett par häftiga uppdateringar och förbättringar.

Detta är nytt:

Webb:

• Ny och uppdaterad version av Löneexport

• Uppdatering av Upprätta anställd formulär:

• Enklare att välja rätt Avdelning

• Landflaggor för varje land och landskod

• Uppdatering av Frånvaro modulen:

• Val av arbetspass för individuella frånvarokonton

• Förbättring av sidorna frånvaroansökningar samt frånvarokonton

• Redigera Användningsperiod på anställdas frånvarokonton

Plandays app:

• Kommer snart (version 7.7.0): Ny mottagarfunktion för meddelanden

Webb:

Ny och förbättrad version av Löneexport

Sidan för Löneexport som finns under Lön > Löneexport, har förbättrats och fått en ny design. Funktionen är densamma men vi har flyttat runt en del saker för att göra den mer användarvänlig, intuitiv och ge den ett modernt utseende.

De förbättringar vi har gjort för Löneexport är följande:

• Mer flexibel räckvidd för data att välja på

• Avancerad valfunktion av anställda med filter

• Optimalt filformat för PDF och HTML

• Bättre sammanfattning av rapporter

Vi är även flyttat de andra flikarna under ”Lön” till egna separata sidor, vilket du har åtkomst till via ”Lön”-fliken högst upp i menyn.

Uppdatering av “Upprätta Anställd” formulär:

• Förbättrad funktion för att välja Avdelning

När du skapar anställda genom Medarbetare > Anställda > Upprätta anställd, så kan du nu välja flera avdelningar för varje anställd. Du kan också använda alternativet ”välj alla” om du behöver.

• Landflaggor för varje landskod

I formuläret “Upprätta anställd” har vi förbättrat de olika alternativen du har att välja på. Nu finns det landflaggor som representerar varje land och landskod.

I sökfältet kan du snabbt hitta det land du letar efter genom att söka på landets namn eller landskod.

Uppdatering av Frånvaro-modulen:

• Val av arbetspasstyp för individuella frånvarokonton

Det är nu möjligt att välja arbetspasstyp för individuella frånvarokonton. Det betyder att om du har olika typer av frånvarokonton som du vill använda för en viss arbetspasstyp, som intjänad och/eller utbetalning, så kan du nu välja detta under fältet ”Kontotyp” när du väljer frånvarokonto. Du hittar detta under Inställningar > Frånvaro > Kontotyper > klicka för att redigera olika kontotyper > scrolla ner till Arbetspasstyper.

Om du redan har valt specifika arbetspasstyper för intjänad frånvaro i dina tidigare inställningar så behöver du inte oroa dig. Dina nuvarande inställningar för Arbetspasstyper i din portal har förts över till alla olika kontotyper, och du behöver inte ändra på något om du vill behålla de som de är.

• Förbättring av sidorna frånvaroansökningar samt frånvarokonton

Under Schema > Frånvarokonton och Schema > Frånvaroansökningar, så kan du få en överblick av anställdas konton och förfrågningar. För att göra det enklare har vi lagt till en sökfunktion högst upp på båda sidor, där du kan söka efter anställda med för- och efternamn.

För att få en bättre överblick av dina valda filter, så har vi samlat alla ”Filter” i ett separat pop-up fönster. Ditt nya val av filter dyker upp skärmens högra sida när du klickar på ”Filter” knappen.
    Listan på Frånvarokonton och Frånvaroansökningar kommer att fortsätta uppdateras när du ändrar dina filter-inställningar.

Du har också en ”Nollställ filter” knapp uppe i det högra hörnet av pop-up fönstret. ”Nollställ filter” knappen nollställer alla filter för att visa alla konton och förfrågningar.

• Redigera Användningsperiod på anställdas frånvarokonton

Du kan nu redigera Användningsperiod för anställdas individuella frånvarokonton när du redigerar deras konton.

Du får åtkomst till sidan där du redigerar frånvarokonton på två olika sätt:

• Schema > Frånvarokonton > klicka på en anställds frånvarokonto för att redigera.

• Medarbetare > Anställda > redigera en anställd > Frånvaro > klicka på en anställds frånvarokonto för att redigera.

Plandays app:

Kommer snart (version 7.7.0): Ny mottagarfunktion för meddelanden

Du kommer snart få en helt ny mottagarfunktion för när du skickar meddelanden via Plandays app.

Den nya mottagarfunktionen ger dig en bättre överblick av anställda och du kan välja mottagare från en lista, välja en hel avdelning eller personalgrupp, samt använda sökfältet för att hitta önskad mottagare.

Detta kommer finnas tillgängligt i nästa version (7.7.0) för både Android och iOS.

Var vänlig notera: Screenshotsen är tagna från iOS appen som exempel. Det gör att du kan märka små skillnader mellan iOS and Android appen, men funktionen är densamma.