Løn & Omsætning
Lønrapportering
Sådan justerer du datafelterne i din løndataeksport (udskrifter)
Sådan justerer du datafelterne i din løndataeksport (udskrifter)

Benyt lønudskrifter til at skræddersy dine Excel eller CSV Løndata rapporter ved at tilføje eller fjerne data felter.

Sepideh avatar
Skrevet af Sepideh
Opdateret over en uge siden

🎯 For administratorer med fuld adgang. Se også Sådan forbereder du en lønrapport.

Hvad er udskrifter?

Ved brug af Udskrifter kan du tilføje ekstra kolonner af information til din Microsoft Excel løndataeksport fil. Denne data kan enten hentes fra medarbejderens personlige oplysninger i Planday eller fra vagtplanen.

Et eksempel kan være at du har brug for, at medarbejderens email adresse er synlig på løndataeksporten således at jeres lønsystem kan sende lønsedler. Dette er muligt ved at skræddersy rapporten under indstillingen Udskrifter.

⚠️ De tilpasninger, du tilføjer i Udskrifter, gælder kun for Microsoft Excel- og CSV-formatet ved løndataeksport. Lønudskrifter påvirker dermed ikke PDF-, Dynamisk- eller Integrationslønrapporter.

Oversigt over eksisterende datafelter

Du kan finde de eksisterende løndatafelter ved at gå til Indstillinger > Løn > Udskrifter > CSV/Excel datafelter.

💡Du skal have Administrator rettigheder for at foretage ændringer i Udskrifter. Hvis du allerede er administrator men ikke kan se menuen Løn > Udskrifter, skal du kontakte vores support team for at få dette aktiveret.

Hvert datafelt på listen, der vises her, repræsenterer en kolonne i din aktuelle lønrapport (kun for Microsoft Excel-format).

• Feltets Navn kan tilpasses og vises som kolonneoverskrift på lønrapporten

• Standard CSV/Excel datafeltet er den type data, der vil blive indlæst i denne kolonne.

• Gennem Sorteringsnummer kan du organisere, hvordan kolonnerne vises på rapporten, på grundlag af det mindste tal først og det største tal sidst. Vi anbefaler, at du tilføjer intervaller på 10, så du nemt kan redigere rækkefølgen, hvis du har brug for at ændre den i fremtiden.

Opret et nyt datafelt

For at oprette et nyt datafelt til en lønudskrifterne skal du gå til Indstillinger > Løn > Udskrifter > CSV/Excel datafelter > Opret. Vælg det felt du ønsker at oprette fra Excel datafelt dropdown listen. Listen viser dig al den information som du kan vælge at tage med i løndataeksporten.

I dette eksempel er det et Email felt som skal tilføjes løndataeksporten i Excel format.

Ethvert datafelt markeret med et personikon vil indeholde personlige data fra medarbejderprofilen, mens den anden type vil være vagtplansdata (markeret med et tavle-lignende ikon). Dette giver dig mulighed for at oprette en omfattende lønrapport med både medarbejder- og vagtplandata.

Vælg et datafelt fra drop-down menuen, giv den et navn (som er let at finde igen senere) og angiv et sorteringsnummer (et lavt tal så det bliver vist før de større i rapporten).

Klik på Gem og det nyoprettede datafelt vil dukke op på listen under Udskrifter samt som en kolonne i den næste Excel løndataeksport.

Her ser du hvordan en Excel løndataudskrift ser ud med med det tilføjede Excel datafelt, Email, oprettet via Udskrifter.

Se også relaterede artikler:

ℹ️ Har du brug for mere hjælp?
🔍 Søg hjælpecenteret | Se video vejledninger på Tutorials.Planday.com

💬 For personlig support
Log ind og kontakt vores support team via det blå ikon i nederste højre hjørne eller book en personlig produkttræningssession med en ekspert.