Tilpasning av ansatte
Opplysninger om medarbeidere: innstillinger for synlighet og tilgang
Opplysninger om medarbeidere: innstillinger for synlighet og tilgang
Saad Saeed avatar
Skrevet av Saad Saeed
Oppdatert over en uke siden

Informasjon er verdifullt, og kan være privat. Det betyr at du tidvis må finjustere hvilke opplysninger som skal være synlig på tvers av hele selskapet.

Tidligere kunne medarbeidere se fornavn, etternavn, e-post og telefonnummer i kollegers kontaktinformasjon, dersom synlig kontaktinfo var aktivert (før desember 2019). Det er nå mulig å:

• begrense kontaktinformasjon slik at bare fornavn og etternavn vises

• tilpasse og utvide informasjonen som vises ved å angi hvilke standardfelt og egendefinerte felt som skal vises for dine medarbeidere.

Du kan konfigurere disse detaljene under Innstillinger > Personer > Medarbeidere, dersom du er medlem av sikkerhetsgruppene Admin eller HR admin.
Du kan se forskjellen på tilgangsnivåene her.

Synlighet for medarbeideroppføringen kan aktiveres eller deaktiveres på informasjonssiden (Personer > velg Medarbeider > Rediger ✎ ). Når bryteren er avslått, vil kolleger ikke kunne se medarbeideren i medarbeiderlisten.

Når Synlig kontaktinfo er deaktivert, vil den aktuelle medarbeideren ikke være synlig for sine kolleger i Personer-listen (dette gjelder både web-plattformen og mobil-appen). Som leder vil du imidlertid ha tilgang til dine ansattes kontaktinformasjon, uavhengig av denne innstillingen.
Når Synlig kontaktinfo er aktivert, vil minst Fornavn og Etternavn være synlig for alle. Du har full kontroll over synlighet for de andre feltene: e-post, telefonnumre, fødselsdager, kallenavn og egendefinerte felter.

Dette angir hvilken informasjon som vises i medarbeiderlisten under Personer > Medarbeidere > Alle medarbeidere, på web-plattformen.
Merk at dette fungerer annerledes for mobil-appen, hvor medarbeidere vil kunne se en kollegas telefonnummer eller e-postadresse uavhengig av valgte felter (så lenge synlig kontaktinfo er aktivert for denne medarbeideren).

Egendefinerte felter Hvis du har behov for å vise noe spesifikt for hver medarbeider, kan du opprette et egendefinert felt via Innstillinger > Personer > Medarbeiderskjema. Merk at det bare er medlemmer av sikkerhetsgruppene Admin eller HR admin som har tilgang til denne siden.

I medarbeiderskjemaet kan du redigere felter i eksisterende seksjoner, og opprette nye.

Hvis du vil legge til et ekstra felt i en eksisterende seksjon, trykker du bare på «legg til felt» når det er tilgjengelig.

Sidepanelet som åpnes fra høyre side lar deg konfigurere:

• Navn: Hva feltet skal hete

• Type: Hva slags informasjon som kan fylles inn i det nye feltet:i tekstformi tallformsom en aktivert eller deaktivert statussom en datobilde (dette vil bare være synlig i visningen Rediger medarbeider – detaljer.)

• Standardverdi for felt: Skal feltet forhåndsutfylles med en standardverdi? Hva skal denne være?

• når og hvordan kan administratorer/ledere se eller redigere dette feltet, og er det påkrevd?

• kan medarbeidere se eller redigere informasjonen i feltet?

Du kan også legge til en hel seksjon med den nederste knappen – «Legg til seksjon».
Dette kan være nyttig hvis du trenger å legge til flere egendefinerte felter. Du kan bruke seksjoner til å gruppere dem for å holde orden på ting.

Vi ber deg om å være ekstra forsiktig når du redigerer eksisterende felt.
Endring av eksisterende felt kan føre til tap av informasjon!

Hvis du vil forsikre deg om at du ikke mister viktig informasjon, kan du ta kontakt med støtteteamet vårt for å få hjelp. Hvis du trenger det, kan støtteteamet vårt også hjelpe deg med ytterligere restriksjoner (gjemme hele Personer-seksjonen, for eksempel).