Generella resurser
Profilhantering
Uppdatera användarnamn (e-post)

Här kan du som administratör följa stegen för att ändra och bekräfta ett nytt användarnamn (e-post).

Saad Saeed avatar
Skrivet av Saad Saeed
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

I Planday är användarnamnet även medarbetarens e-postadress. Om du byter mailadress och vill att ändringen ska synas i din portal, måste medarbetaren först acceptera ändringen i det bekräftelsemail som skickas till dennes inkorg. Först då uppdateras användarnamnet i Planday-portalen.

Uppdatera användarnamnet (e-posten) själv

Du kan uppdatera ditt användarnamn (e-post) genom att redigera din användarprofil i Planday.

Gå till din Planday-profil till höger > tryck på Redigera > tryck sedan på länken Ändra användarnamn. Följ instruktionerna på skärmen för att modifiera ditt användarnamn.

Du kommer att få instruktioner för att bekräfta ändringen av ditt användarnamn till din nya e-postadress. Du måste klicka på bekräftelselänken som skickas till din e-post för att ändringen ska vara permanent.

Uppdatera en anställds användarnamn (e-post) som admin

Steg 1 av 2: Planday-administratör uppdaterar användarnamnet

Administratörer i Planday kan uppdatera en anställds användarnamn när som helst genom att redigera deras profil. Denna process kräver dock att den anställde i sin tur bekräftar ändringen för att den ska bli permanent.

Gå först till Medarbetare > Anställda > Välj den medarbetare du vill ändra användarnamnet på > tryck på Redigeranederst till höger på skärmen.

På höger sida, under menyn for Användaråtgärder, trycker du på Ändra användarnamn.

Ange det nya användarnamnet och tryck på Spara.

Var noga med att ange korrekt e-postadress, då inloggningsuppgifter skickas dit. Det gamla användarnamnet kommer att förbli aktivt tills medarbetaren bekräftar denna ändring genom att klicka på länken som skickas till den nya e-posten.

Steg 2 av 2: Medarbetarbekräftelse

När du har ändrat användarnamnet kommer medarbetaren att motta ett mail till den nya e-postadressen som innehåller en bekräftelselänk.

Först efter att medarbetaren har tryckt på Klicka för att bekräfta e-postadressen blir ändringen permanent.

Den anställde får ett bekräftelsemail på att ändringen är gjord och kan nu logga in med sin uppdaterade e-postadress som användarnamn.

Observera: Om medarbetaren inte har angett något lösenord ännu, måste medarbetaren trycka på Glömt lösenord på inloggningssidan och följa instruktionerna. Den här artikeln ger ytterligare instruktioner på hur du återställer ditt lösenord.

Har du blivit ombedd att verifiera ditt Planday-användarnamn?

Ditt användarnamn i Planday är en unik identifikator för ditt konto och består av en giltig e-postadress. Du kan bli ombedd att bekräfta ditt användarnamn när du loggar in för första gången, eller om din chef uppdaterar det åt dig. Om du dessutom har använt Planday innan GDPR trädde i kraft kan du bli ombedd att uppdatera ditt användarnamn och lösenord.

Tryck på länken som skickades till dig i mailet för att bekräfta din nya inloggningsinformation.