Kontrakt och Dokument
Kontrakt
Var kan jag ladda upp ett avtal/kontrakt?
Sepideh avatar
Skrivet av Sepideh
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

När du vill ladda upp kontrakt och avtal i Planday öppnar du Inställningar > Medarbetare > Upprätta kontrakt > Anställningskontrakt och väljer Skapa. Börja med att ange ett namn för mallen.

Typ

Med Infoga text kan du skriva texten för avtalet/kontraktet direkt i rutan. Med Importera dokument kan du ladda upp ett befintligt dokument med rätt layout.
Oavsett dokumentets typ kan du automatiskt sammanfoga varje anställds information i anställningskontraktet med användning av kopplingsfält. Du kan hitta en lista över tillgängliga kopplingsfält i sektionen under textrutan.

Logotyp

Om du har valt att infoga text kan du importera en logotyp för kontraktet och göra redigeringar direkt i textfältet. Annars måste du ladda ner filen, göra dina ändringar, spara ditt dokument och sedan importera det igen.

Sammanfoga fält i Word

Obs! Följande exempel använder Microsoft Word för Mac OS. Stegen skiljer sig något för andra Word-versioner.

Om du vill inkludera information från Planday i dina framtida kontrakt, till exempel anställdas namn och adress, öppnar du dina kontrakt i Word och skapar ett nytt kopplingsfält. I listan väljer du ”Kopplingsfält” och anger namnet på fältet. I detta exempel står det ”Adress”.

Dubbeltryck/högerklicka på objektet och välj Växla fältkoder. Här kan du namnge nya fält innan du uppdaterar (dubbeltryck/högerklicka objektet och välj Uppdatera fält).

När du vill lägga till fler kopplingsfält, kan du bara kopiera och klistra in ett befintligt kopplingsfält och sedan byta namn på det genom att följa anvisningarna ovan.

Lista över kontrakt

När du har skrivit ut ett kontrakt för en anställd (Redigera anställd) sparas det i Medarbetare > Kontrakt. Välj lämplig flik och filtrera listan efter avdelning, avtalsstatus och mer.