Omsætning
Administrering
Sådan ser du din omsætningstal i vagtplanen

Se hvordan du synliggør din omkostning på vagtplanen så du kan budgettere og vagtplanlægge baseret på din egen data.

Anton E avatar
Skrevet af Anton E
Opdateret over en uge siden

🎯 For administratorer. Hvis du ikke allerede har gjort det, kan du læse mere Sådan opsætter du omsætning og budgetter i Planday for at komme igang med konfigurere omsætning på din Planday-konto.

Aktiver omsætningsfunktionen

Hvis du ser den omsætning, du har indtastet, eller som er importeret fra en POS-integration, kan det hjælpe dig med at træffe bedre beslutninger om planlægningen.

⬆️ For at gøre dette, skal du gå til Vagtplan og klikke på Se indstillinger. I det redigeringsvindue, der vises, kan du aktivere funktionen Omsætning. I vagtplanen vises en ny bjælke nederst på skærmen med følgende oplysninger pr. dag:

⬆️ Her ser du hvad hver at tallene repræsenterer:

• 1️⃣ Timer / Løn : This represents the total working hours (excluding breaks) for all shifts in the week and the total payroll costs for that week.

Bemærk: For at se omkostningerne i vagtplanen skal du aktivere indstillingen Løntimer og - udgifter under Se indstillinger.

Hvis du har fastlønnede medarbejdere, tages der højde for deres løn her, afhængigt af dine indstillinger. Læs mere om dette i artiklen Fastlønnede medarbejdere og allokering af lønomkostninger.

• 2️⃣ Omsætningsforecast: Denne værdi svarer til den omsætningsværdi, du har indsat i det ugentlige budget, eller vil være en sum af den daglige omsætningsforecast, hvis du ikke har indsat nogen værdi i det ugentlige budget. Du kan også se den daglige omsætningsforecast under hver dag (hvis du har indsat den).

Du du også kan få omsætningstallene ind i Planday automatisk, via en POS integration.

• 3️⃣ Omsætning: Du kan se en omsætningsværdi under hver kalenderdag. Det er den faktiske omsætning. Du kan klikke på den for at ændre værdien.

• Den viste procentdel repræsenterer din lønprocent for din dag: I parentes står dit Mål (som du har defineret i budgettet). Hvis værdien 🔴 er rødt 3️⃣, er du over målet, og hvis værdien 🟢 er grønt 4️⃣, er du under eller lige på målet.

I venstre side af omsætningslinjen kan du se en oversigt over værdierne for hele ugen. Derudover er der foretaget følgende beregninger for andelen af lønomkostninger:

• 5️⃣ Mål: Din forventede lønomkostningsandel, som du indtastede den, da du oprettede budgettet.

• 6️⃣ Aktuel: Lønomkostningsandelen er beregnet på grundlag af det daglige salg, du har angivet.

• 7️⃣ Forecast: Lønomkostningsandelen baseret på budgettets forventede omsætning.