Omsætning
Opsætning
Sådan opsætter du omsætning og budgetter i Planday

Konfigurer din omsætning ved at oprette omkostningscentre og opsætte dine budgetter.

Anton E avatar
Skrevet af Anton E
Opdateret over en uge siden

🎯 For administratorer. Du kan have adgang til denne funktion baseret på din abonnements pakke. Se Integrationer med salg- og kassesystemer supporteret i Planday.

Følg nedenstående trin for at konfigurere omsætning og budget i Planday:

Opret enheder

En enhed er et omkostningscenter, der både indeholder lønudgifter og omsætning. Du kan om nødvendigt oprette flere enheder per afdeling for at adskille data og rapporteringsinfo. Du skal oprette mindst én omsætningsenhed.

Gå til Rapporter > Omsætning > Administrer omsætning.

⬇️ Klik derefter på Opret enhed.

I redigeringsvinduet kan du foretage følgende indstillinger:

• Enhedsnavn - Giv enheden et passende navn.

• Afdeling - Vælg den afdeling, som enheden skal oprettes i.

• Beskrivelse - Du kan eventuelt indtaste en beskrivelse.

• Tillad personale-køb - Dette felt er normalt ikke markeret.

• Tillad omsætning - Lad dette felt være markeret for at tillade indtastning af din daglige omsætning.

• Inkluder i samlet omsætning for alle afdelinger - Dette felt er normalt ikke markeret. Hvis der ikke er afkrydset, vil omsætningen for denne enhed ikke blive medtaget i den samlede omsætning.

• Sorteringsrækkefølge for enheder - Området med det laveste antal vises først. Du kan lade dette felt være tomt.

Bekræft dine indstillinger ved at trykke Gem.

Indtast din daglige omsætningsforecast

Du kan indtaste din daglige omsætningsprognose, så du kan beholde den uden at overskrive tallet med din faktiske omsætning, og du kan gemme begge datapunkter til dine optegnelser.

Go to Rapporter > Omsætning > Vælg Vis omsætning i dage > Indtast din omsætningsforecast.

Bemærk: Denne forecast kan vises i vagtplanen så du kan se tallene mens du vagtplanlægger.

Læg (ugentlige eller månedlige) budgetter

Med det grundlæggende for omsætning på plads kan du gå til fanen Budgetter (1) under Rapporter > Omsætning > Administrer omsætning, for at lægge ugentlige eller månedlige budgetter for salg og lønudgifter.

Hvis du har aktiveret afdelingsspecifikke budgetter i de avancerede indstillinger, kan du indtaste prognoser for omsætning og lønprocent for hver afdeling. Det er vigtigt at indtaste disse prognoser, så du kan sammenligne dine faktiske værdier med dem i oversigten.

⬆️ Sørg for, at du vælger den rigtige afdeling, det rigtige budgetinterval (uger eller måneder) og det rigtige datointerval (2.), og klik derefter på knappen Rediger værdier (3.) til højre.

Følgende eksempel er for budget pr.uge muligheden.

• 1️⃣ Omsætningsforecast: Her skal du indtaste din forventede omsætning (i DKK) pr. kalenderuge. Oplysningerne her kommer ofte fra dine tidligere omsætningsværdier fra det foregående år.

• 2️⃣ Mål for lønprocent (uge): Her angiver du, hvor stor din lønprocent (i %) skal være pr. uge.

• 3️⃣ Om nødvendigt kan du også ændre den forventede procentvise lønomkostning pr. dag. Denne værdi anvendes i omsætningslinjen i vagtplanen under hver dag.

Ved at klikke på kopi-ikonet, 4️⃣, kan du kopiere disse værdier til alle felter (omsætningsforecast og den ugentlige og daglige lønprocent) i rækkerne nedenfor. Du kan ændre dataene i hvert felt senere, hvis det er nødvendigt.

• Alternativt kan du også indtaste Lønudgifter uden for vagtplanen.

• Derudover kan du tilføje en kommentar

Bekræft dine indtastninger ved at klikke på Gem.

Bemærk: Selvom du kan indtaste et månedsbudget, kan dette ikke vises i vagtplanen.