Kommunikation
Send beskeder via Planday web

Her kan du læse mere om hvordan du kommunikerer via Planday på computeren og hvilke muligheder du har for at sende sms.

Anton E avatar
Skrevet af Anton E
Opdateret over en uge siden

I Planday vil du og dine medarbejdere kunne sende hinanden beskeder via vores indbyggede kommunikationsværktøj. Dette kan gøres både via Planday-appen og på web, så du kan kommunikere med dine medarbejdere uden at skulle bruge personlige telefonnumre eller grupper på sociale medier.

Gennem Plandays kommunikationsværktøj kan du sende to typer beskeder:

1. En Planday besked direkte til en Planday-bruger fra web (eller app).

2. En SMS-besked, hvis der er et tilgængeligt mobilnummer (standard SMS-takster kan forekomme).

👤 Hvis du vil sende SMS'er via Planday, skal denne funktion være aktiveret for dig. Kontakt venligst Plandays supportteam med henblik herpå.

Besked oversigt

I øverste højre hjørne, ved siden af din profilmenu, kan du se et meddelsesikon ✉️. Hvis du klikker her, får du vist en hurtigmenu hvor du får også vist dine senest modtagne meddelelser. Herfra kan du også:

• sende en SMS ved at klikke på mobil ikonet (hvis aktiveret på din portal)

• sende en besked ved at klikke konvolut ikonet.

• navigere til Indbakken.

Inde fra indbakken kan du se alle dine modtagne og sendte beskeder. De modtagne beskeder vises i den seneste rækkefølge og viser afsenderens navn, beskedens emne og dato for modtagelsen af meddelelsen. Fra indbakken kan du sende en besked ved at vælge Send besked eller en SMS ved at trykke Send SMS.

💡 Som administrator kan du se, om din besked er modtaget og læst af medarbejderen ved at gå til Sendte beskeder > Læst af. Hvis du klikker på tallet i kollonen Læst af, vises alle modtagerne og om hvorvidt de har læst beskeden.

Du kan også oprette mapper ved at gå til Adminstrer mapper hvis du ønsker at organisere sendte og modtagne beskeder.

Send en besked

Når du klikker på Send besked, åbnes et nyt skærmbillede. Her kan du vælge individuelle eller flere modtagere, definere indholdet af din besked og skrive din tekst.

Du kan vælge at sende til indivdiuelle modtagere ved at bruge drop-down listen og sætte flueben ved udvalgte navne eller blot begynde at indtaste en medarbejders navn i Vælg modtagere feltet.

Når du skriver en besked, kan du inkludere en emnelinje og i beskedens hovedtekst kan du tilføje flettefelter.

Hvis du ønsker at sende en besked til specifikke afdelinger eller personalegrupper skal du vælge Søg efter modtagerehvorefter du får dette billede op.

Du kan frit vælge medarbejdere fra de forskellige lister/faner og når du er færdig skal du blot trykke Vælg. Når beskeden er skrevet færdig og modtagerne er valgte, kan du overveje om der skal vælges mere inden afsendelse. Se hvilke muligheder du har under afsnittet Beskedoplysninger.

Beskedoplysninger

Ledere og administratorer har et par ekstra muligheder for at sende meddelelser:

• Flettefelter giver dig mulighed for at inddrage oplysninger fra modtagerens profil i beskeden, hvilket kan være nyttigt ved massebeskeder. Du vil få en komplet liste over flettefelter, herunder eksempler fra din egen profil, som er anført lige under beskedens brødtekst.

• Vedhæftede filer giver dig mulighed for at tilføje dokumenter eller billeder

• Giv modtagere besked via SMS betyder at du kan notificere modtagerne om beskeden

• Vis beskeden i stempeluret betyder, at meddelelsen vil være synlig for medarbejderne, når de stempler ind/ud via Stempelur. Der kræves ingen handling for denne meddelelse. Brug denne indstilling til at informere medarbejderne om noget, der haster/er vigtigt at vide inden starten af deres næste vagt.

• Svar påkrævet betyder, at når medarbejderne åbner meddelelsen, vil beskeden fortsat blive vist øverst i deres indbakke, indtil, de har svaret på den. Normale brugssituationer: Når en vagt skal dækkes og administratoren skal vide, hvem der kan arbejde eller ej, eller når administratoren har oplysninger til medarbejderne, hvor de har brug for en bekræftelse på, at de har læst dem.

Send SMS via Planday

Som virksomhed kan du vælge at aktivere SMS funktionen på din portal. Hvis det er muligt at sende SMS vil det fremgå ved at man under beskeder også kan vælge at sende SMS. Kontakt vores supportteam hvis du ønsker at aktivere dette.

I skærmbilledet under Ny SMS har du, ligesom med ovenstående beskeder via web, mulighed for at vælge modtagere eller søge efter modtagere i afdelinger og personalegrupper.

I indholdet kan man vælge at indsætte flettefelter og under Afsender (valgfrit) kan du modificere afsenderen ved at indtaste et navn eller nummer som skal fremgå som afsender af SMS beskeden. Dette vil overskrive Planday som standard afsender af SMS'er fra din portal.

⚠️ Kontakt Planday support, hvis du ønsker at aktivere muligheden for at ændre afsendernavnet.

Andre muligheder for at sende beskeder

Når du bruger din portal, vil du opdage andre muligheder for at sende beskeder til personalet på nogle nyttige steder. Læs videre for at se et udvalg af eksempler:

• Under Medarbejdere - Hvis du bevæger musen gennem listen over medarbejdere, vises tre ikoner til højre for hver enkelt, herunder ikonet Send besked ✉️, som giver dig mulighed for at sende en besked direkte herfra.

• Når du opretter eller redigerer en vagt i vagtplanen - Vælg Giv besked til medarbejderen for at sende en automatisk meddelelse.

• I Vagtplanen > Medarbejdere - Klik på ikonet Send besked ✉️ ved medarbejderens navn for at kunne sende en besked direkte.

Se også følgende relaterede artikler: