Månedsløn og timeløn
Sådan vælger du en betalingsperiode

Vælg en betalingsperiode for at kunne bestemme hvornår der udbetales løn til en medarbejder. Dette gælder både fastlønnede og timelønnede.

Sepideh avatar
Skrevet af Sepideh
Opdateret over en uge siden

🎯 For administratorer, der søger tilpasning til behandling af lønninger.

Hvad er en betalingsperiode?

En betalingsperiode bestemmer hvor ofte medarbejdere vil blive lønnet / få udbetalt løn. Dette gælder både for time- og fastlønnede.

Du kan indstille en betalingsperiode for hver medarbejder ved at gå til Medarbejdere > Rediger medarbejder > Ansættelse > Betalingsperiode. Standardindstillingen er Månedlig, hvilket er forudvalgt for alle medarbejdere medmindre du ændrer det.

Når du henter en lønrapport fra Løn > Løndataeksport, kan du vælge hvilke betalingsperioder du ønsker at inkludere.

Hvilken betalingsperiode skal du vælge?

Du har sikkert allerede en betalingsperiode, der passer til din virksomhed og dit marked. Ud over standardindstillingen Månedlig kan medarbejderne foretrække at blive betalt oftere på f.eks. ugentligt eller hver anden uge, hvilket giver dem flere muligheder. Det kan dog være tidskrævende at skulle køre lønninger med et hyppigere interval, hvis du har mange medarbejdere.

Du har følgende muligheder at vælge imellem, når du indstiller en betalingsperiode:

• Pr.måned - (automatisk) - Medarbejderne får deres timeløn beregnet for hele måneden eller får en fast indkomst. Denne mulighed er velegnet til medarbejdere med fast løn.

• Hver anden uge - også kendt som to-ugers eller 14 dages lønperiode. Medarbejderne får deres timeløn beregnet for to uger. Denne mulighed er velegnet til timelønnede medarbejdere.

• Pr. uge - Du kan bruge denne hvis du ønsker at udbetale din medarbejders løn ugentligt.

• Hver 4. uge - Du kan vælge denne betalingsmulighed hvis du ønsker at udbetale løn hver 4 uge (i modsætning til hver kalendermåned). Denne betalingsperiode egner sig godt til timelønnede medarbejdere.

Sådan indtaster eller ændrer du en medarbejders betalingsperiode

Det kan være nemt at vælge en betalingsperiode, når du starter en ny virksomhed, men det kan også gå meget hurtigt at skifte til en ny periode for eksisterende medarbejdere.

Du kan ændre en medarbejders betalingsperiode ved at gå til Medarbejdere > klik på medarbejderens navn og vælg Rediger > gå til Ansættelse fanen > rul ned til Betalingsperiode.

💡 Når du ændrer en betalingsperiode, skal du angive, hvornår den pågældende betalingsperiodeperiode skal træde i kraft. Indstil dette ved at vælge en dato under Gyldig fra. Ændringen træder i kraft fra kl. 00:00 på den valgte dag.

Rediger betalingsperiode.gif

Sådan indtaster eller redigerer du en medarbejders fast løn

Du kan indtaste eller ændre en medarbejders løn ved at gå til Medarbejdere > klik på medarbejderens navn og vælge Rediger > gå til Ansættelse fanen > rul ned til Fast løn og klik på Rediger løn.

Eksport af specifikke betalingsperioder i Løndataeksporten

For at lave en lønkørsel for en specifik betalingsperiode skal du gå til Løn > Løndataeksport siden.

Her kan du under Løninterval vælge en betalingsperiode ved at fravælge dem som du ikke behøver i den ønskede rapport. Vælg et Datointerval for at forberede din rapport.

Fra Løndataeksport siden, skal du trykke Forbered rapport og for at eksportere dine informationer skal du derefter trykke Download PDF. Du kan bruge denne fil til at gennemse om alt ser korrekt ud, før du eksporterer en CSV eller intregrationsspecifik rapport.

Du kan få flere oplysninger i artiklen Forberedelse til lønkørsel.

Lønrapport eksempel

Følgende rapport viser en medarbejder med en ugentlig betalingsperiode og en fast (ugentlig) løn på 6000 kr. fordelt over 37,5 timer.

I dette eksempel er der genereret en lønrapport fra 30/1/2022 - 08/2/2023. Her kan du se betalingsperioden for en hel uge mellem 30.01.2023 - 05.02.2023 som giver 6000 kr. i løn og en kortere betalingsperiode fra 06/02/2033-08/02/2023 hvor datoen slutter før en hel uge, og derfor giver 2571,43 kr. i løn.